Б. ИГНАТОВ – ПЪРВИЯТ НАВИГАТОР ЗА 2007 Г. СЪС СВОБОДЕН АГЕНТ

  • Home
  • Б. ИГНАТОВ – ПЪРВИЯТ НАВИГАТОР ЗА 2007 Г. СЪС СВОБОДЕН АГЕНТ

СЛИВНАЛИЯТА Бойко Игнатов (на снимката) вече не работи за отбора на Петрол GT Рейсинг Тим, научи RallyXpress от свои източници. На 26 май миналата година, по време на първото от двете пистови състезания на Дракона, край с. Калояново, от Автоцар обявиха, че за старта на рали Траянови врати Игнатов ще бъде навигатор на Илия Царски.

Както обаче сайтът научи от хора, които са близки до панагюрския клуб, ако Малкия цар продължи в шампионата за рали през този, Игнатов ще бъде на дясната седалка само за кратко.

През това време ветеранът сред ко-пилотите в България ще започне още по-интензивно да подготвя сегашния механик на Царя Лъчезар Воденичаров (на снимката). Още през миналата година тази идея за постепенната замяна на навигатора бе обявена от 38-годишният Илия Царски, за което RallyXpress написа на 30 януари 2006 г.

Писта Дракон, май 2006 г.: Бойко Игнатов и Илия Царски обсъждат програмата си като екипаж в първенството по рали.

Снимка: Архив RallyXpress

Тогава се предвиждаше Воденичаров да замести напусналия екипа софиянец Лазар Тевекелов, но предвид развитието на шампионата Игнатов стана екипаж на Царски за втори път след 2001 г.

Така още преди да е започнал сезона вече се появи и първият вакантен щурман, но за момента не е ясно дали неговия свободен агент ще действа преди началото на шампионата или сливналията ще бъде освободен от задълженията си към Автоцар след началото на първенството и едно-две участия с Царски.