От днес WRC 9 вече е официално на пазара

  • Home
  • От днес WRC 9 вече е официално на пазара

ВЪЛНУВАЩИЯТ вариант на видео играта WRC 9 – Световния рали шампионат FIA 2020, официално излиза на пазара днес. Последната версия на изключително популярната серия включва взискателни нови ралита в Япония, Нова Зеландия и Кения, отпаднали от оригиналния календар на световния шампионата през този сезон заради COVID-19. Новата версия включва над 50 отбора от основната серия на категорията WRCar и класовете за поддръжка на WRC 2, WRC 3 и JWRC, като всички автомобили носят окраските си от текущия сезон. Свилият се свят рали-автомобили до трите отбора в шампионата на производителите – Тойота Газоо Рейсинг, Хюндай Моторспорт и М-Спорт, разбира се, оглавяват списъка с налични автомобили за избор на геймърите. Играчите могат да „влязат“ в състезателните обувки на звездите на WRC, включително световния шампион Отт Танак, лидерът на WRC за 2020 г. Себастиен Ожие, победителите в настоящия сезон в ралитата Тиери Нювил, Елфин Евънс и Есапека Лапи.

стоп кадър от играта: rallyxpress
СЯКАШ МИНАВА ПО БОМБЕТАТА ТИ… Реалистичността на новата видео игра WRC 9 е толкова добра, че единственото, което липсва край дивана у дома е прахът и мириса на гориво.

Широка селекция от състезатели от WRC 2 и WRC 3 съдържа водещи имена като мадс Остберг, Николай Грязин, Адриен Форму и Яри Хутонен, заедно с претендентите от JWRC, чийто списък се оглавява от Том Кристенсен и Мартин Сескс. WRC 9 е издаден от Нейкон и е разработена от известното френско студио KT Рейсинг, които предлагат общо почти 900 км трасета от всички първоначално планирани кръгове през сезон 2020. Той означава ключови секции от над 100 от легендарните специални етапи на WRC. Те събират на едно място любимия на феновете Колин Крест, Варгасен (Швеция), зашеметяващия скалист пейзаж на Ел кондор (Аржентина) и могъщите скокове на във Финландия. Феновете на историята на WRC ще се насладят на редица емблематични бонус автомобили от миналото на шампионата, най-вече на 14 пилоти или производители, спечелили титли. Списъкът съдържа вълнуващата Ланча Стратос, вечно популярния Форд Ескорт RS 1800, Фолксваген Поло WRC, Аауди Куатро А2 и Порше 911 GT3 RGT. Нейкон и KT Рейсинг са включили основни актуализации на новата версия, като:

:: Множество преработени елементи за увеличаване на реализма на волана, особено окачване и прехвърляне на тежестта.

:: Възможността за играчи да прецизират автомобилите си, преди да ги тестват в различни условия по пътищата на зоната за свободно скитане.

:: Нов „Клуб режим“, в който играчите могат да създават персонализирани шампионати между приятели.

:: Фото режим, позволяващ на геймърите да правят снимки на колата си и да споделят с общността на WRC 9, което ще бъде добавено през следващите няколко месеца.

Предвидено е редовно безплатно допълнително съдържание, добавено през следващите месеци, за да удължи живота на WRC 9. Това включва нови специални етапи във Финландия и Португалия и Режим на пилота, който позволява на играч да чете бележки за темпото на водача. WRC 9 се произвежда по лиценз на Промотора на WRC, а управляващият директор Йона Сиебел вярва, че играта отново ще се окаже голям хит сред феновете. „Индустриалният напредък в симулативните-състезанията се завърна! WRC 9 съдържа много подобрения, което позволява на играчите да получат забавлението и приключенията, създадени в реалния световен шампионат по рали FIA“, каза той.

„Съществуващите любими ралита по целия свят се допълват от екзотичните пейзажи на Кения, извивките на чакълестите пътища на Нова Зеландия и тесните асфалтови ленти в Япония, за да донесат нови предизвикателства. (виж ТУК).

„Значителните ъпгрейди означават, че WRC 9 е значително по-реална от своите предшественици. Но това, което не се е променило, е неистовата битка срещу часовника, в която ценни десети от секундата правят разлика между победата и загубата“, добави Сибел.

:: WRC 9 се предлага на Xbox One, PlayStation 4 и PC, като времето за издаване на версиите за Xbox SeriesX, PlayStation 5 и Nintendo Switch ще

бъде обявено на по-късна дата.