Трета победа за Алин в британските серии

  • Home
  • Трета победа за Алин в британските серии


Алин/Ериксен (Шкода Фабия R5) 1.45:50.2 ч., Едуардс/Кларк (Форд Фиеста) 1.46:37.7, Йетс/Лий (Форд Фиеста R5) 1.47:58.2, Маккормак/Мониън (Форд Фиеста R5) 1.48:01.9, Андерсън/Уитък (Форд Фиеста R5) 1.49:06.9, Маккена/Джордан (Форд Фиеста R) 1.51:15.1 ч., и др.
:: Временно класиране (5 от 7 кръга): Алин 88 т., следван от Прайс 66, Едуардс 54, Кронин 49, Йетс 46, Маккормак 42 т., и др.

ШВЕДСКИЯТ пилот на Шкода Фабия R5 Фредрик Алин (на снимката) допълни досегашния си актив в първенството на Великобритания (MSA) с трета поредна победа, печелейки петия кръг от програмата – Ники Грист Стейджис Рали. Това става, след като основният му опонент в надпреварата Осиън Прайс (Форд Фиеста R5) напусна ралито след повреда на датчик в автомобила си. Преди това Прайс успя успешно да се възползва от възможността да е водещ колоната по горещи, сухи и много прашни пътища, правейки авантаж на Алин от повече от половин минута. Битката се развиваше така, но само в етап от състезанието, когато автомобилите се движеха в минутен интервал и преди организаторите му да се съобразят с условията и да увличат двойно времето между автомобилите.

снимка: мартин холмс рали
ПОВЕЖДА СЛЕД ТРЕТАТА ПОБЕДА… Шведският младеж Фредрик Алин не само е лидер на целия британски рали-шампионат, но и може да се окаже двоен първенец тази година, печелейки и първенството на юниорите на Острова.

Моментално Алин успя да редуцира разликата с Прайс на 8.1 сек, след което последва повредата в Фиеста-та на Прайс и той приключи с участието си. Смята се, че в ралито, което е известно с изкуствените си шикани, автомобилът на Прайс е спрял, след като е ударил бала със слама. Първият ден на Ники Грист Стейджис Рали бе с отсечки върху чакъл, преди да премине върху асфалт във втората си част. Победителят от Ипър Рали Кийт Кронин първоначално бе на втората позиция в Ники Грист Стейджис Рали, но също бе принуден да се оттегли от състезанието.

снимка: мартин холмс рали

ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА ТЪРПЕНИЕТО… Мат Едуардс (на малката снимка) бе достатъчно внимателен, за да управлява темпото си в Ники Грист Стейджис Рали, следейки изкъсо битката пред него за второто място. В категорията на юниорите (автомобили R2) последователно бяха принудени да напуснат състезанието Мериън Евънс (Пежо), Оскар Солберг (Форд Фиеста) – 15-годишното хлапе на бившия световен шампион Петер Солберг, както и Джеймс Уилямс (Форд Фиеста), което отвори пътят за победата на Калъм Дивайн (Опел Адам) да стигне до победата. С Ники Грист Стейджис Рали макадамовата програма на MSA приключи, като оставащите две ралита – Ълстър и Манкс са върху асфалтова настилка.

снимка: мартин холмс рали

ШАНСЪТ РАБОТИ ЗА НЕГО… Отпадането на топ-конкурентите донесе половината от победата на Калъм Дивайн при юниорите.