Фиеста Р3: по-евтин от €100 000 за бройка

  • Home
  • Фиеста Р3: по-евтин от €100 000 за бройка

ПЪРВИЯТ автомобил от новото поколение на състезателни коли, които ще влязат в действие от края на идната година – Форд Фиеста Рали 3, може да бъде видян по време на акция ТУК

ПРЕДИ ДВА дни в Краков, директорът на М-Спорт Полша Мачией Вода представи новия Форд Фиеста Рали 3, който е построен като част от новата пирамида на ФИА, разпределяща точно автомобилите в световния рали спорт. Рали 3 на Фиеста е оборудвана с 1.5-литров ЕкоБоотс  двигател, даващ мощност от 215 к.с. и 400 Nm въртящ момент за автомобил с тегло 1210 кг. Новата бегачка е с 5-степенна последователна скоростна кутия. От друга страна, тази колата е окачена от регулируеми трипосочни амортисьори отпред и отзад, като се използват съответно 17-инчови и 15-инчови джанти за асфалт и чакъл. В разработката на колата ключовият момент е бил ограничаването на разходите и по думите на Мачией Вода, шефът на М-Спорт Полша 99 999 евро ще бъдат много добра цена за автомобил с четирите колела с начално ниво, особено за национални и регионални рали шампионати в целия света.

снимка: официален сайт на м-спорт-полша

Мачией Вода представи този нов автомобил така: „Много съм доволен от нещата с ралита Фиеста Рали 3. Всеки път, когато виждам автомобила за развитие, се чувствам много горд от целия екип, който работи неуморно и е работил през 2020 г. върху този наистина революционен автомобил. В това, което беше много трудна година за всички, екипът на Краков надминава себе си с ралито Fiesta3, като не оставя нищо по пътя на дизайна и развитието. „Фиеста Рали 3 и колективните усилия, довели до неговото създаване, въплъщават всичко, за което M-Спорт съществува: да предостави всяка възможност за следващото поколение състезатели. Той по никакъв начин няма да бъде алтернатива на който и да е автомобил, който съществува в момента, а ще бъде изцяло нова концепция в услуга на онова, което е било много слабо обслужвана зона за рали. „Това ще бъде перфектната стъпка за тези, които преминават от задвижване на две колела към задвижване на четирите колела, позволявайки на пилотите да усвоят и усъвършенстват уменията, необходими за експлоатация на машини със задвижване на четирите колела, което е изключително важно за всеки ездач.

“От първите дискусии за концепцията на Rally3, всички бяхме много развълнувани от потенциала на тази категория.