В Турция ли Льоб изпя лебедова си песен?

  • Home
  • В Турция ли Льоб изпя лебедова си песен?

МНОГО МАЛКО са пилотите в автомобилния спорт, които точно са усещали момента, в който трябва да сложат своя шлем на закачалката. Но не и Себастиян Льоб, който за първи път се „оттегли“ от WRC в края на 2012 г. и го направи на самия връх в своята кариера. Последната му победа е през 2018 г. в Каталуня-Коста Даурада (на снимката долу) Да припомним, че освен с най-много световни титли от всичките бензинови дисциплини, Себ има 79 победи и 118 подиума от 178 старта, спечелил е 924 етапни победи.

ФРЕНСКИЯТ колега Алекс Бено си задава един въпрос: дали турския кръг миналият уикенд не беше последното състезание на деветкратният световен шампион Себ Льоб? Онова рали, което той за последно кара със заводски автомобил и дали Мармарис няма да се окаже мястото, в което феноменът на световните ралита е изпял своята лебедова песен в спорта?

„И все пак това сме го чували вече няколко пъти, така че дали наистина е точно последното състезание за великият Себастиян Льоб (на снимката), което той направи с корейците?“

Само допреди две години, всеки тимов мениджър би дал единия си крак, само и само, за да има Себ в своя екип! И имаше защо – престижът, рекламата, но преди всичко силата на автомобила „скача с около 200 коня“, само от присъствието на Льоб в него… А сега, от една страна Хюндай МС е потвърдил, че Дани Сордо ще кара в италианското рали, така че оставащата единствена друга възможност за сънародника на Бено е Ипър Рали през ноември.От друга Андреа Адамо има в екипа си миналогодишния победител от Ипър Крейг Брийн, който също е планиран за белгийската надпревара, която трябва да бъде нещо като финал на сезона в световните серии 2020. При това Брийн съвсем не е заек за трасета като тези, които в късната есен ще предложи класиката на белгийските състезания.

снимка: лична фейсбук страница на себ льоб
НА ЕДИН ДЪХ ПРЕЗ УБИЙСТВЕНИТЕ КАМЪНАЦИ… Себастиян Льоб направи невъзможното в турската каменна жарава – завърши на подиума, неговият пореден номер 118.

И все пак за Льоб има още една опция – шоуто на Монца през декември, състезание, което е далече по-спокойно, не така тежко за един 46-годишен пилот. Ако обаче за пистовият вариант на италианското рали-шоу Себ не се появи, то Мармарис може да се окаже наистина неговата лебедова песен в WRC, изпята на един дъх с Хюндай i20 Купе.

Предварително плановете бяха, че той ще покрие половината от пред-ковид програмата в сериите 2020. Така че сега шансове да има трето продължение в партньорството му с Хюндай Моторспорт практически не съществуват.