Камбуров и Пъчката със сефте на затворен маршрут Хасково

  • Home
  • Камбуров и Пъчката със сефте на затворен маршрут Хасково


ВРЕМЕНАТА ОТ СЪБОТНИТЕ квалификационни сесии и неделните стартове в четирите категории на шампионата на затворен маршрут – Сериите Макси, Туринг, Спорт и Купа Лада, може да видите ТУК

ИМЕНАТА НА Пламен Камбуров (на снимката), Иван Влъчков,  Александър Димитров–Пъчката и Иван Лишев са тези, които са записани като победители в четвъртия кръг от шампионата на затворен маршрут и писта в Хасково. Ще рече някои, че победителите са познати.

Да, така е, но двама за първи път през този сезон печелят на писта – Пламен Камбуров и Пъчката. И съвсем логично, че и четиримата завършиха като победители, след като стартираха от първите позиции.

Най-после Мицубиши-то на Пламен Камбуров (Ел-Ви Ауто Рейсинг) да няма проблеми и пилотът да спечели състезание. „От началото на сезона направихме поредица промени по колата, смятам, че сега бяха завършени 100 на 100 и това си каза думата“, заяви Оги Желязков, мениджърът на Пламен Камбуров.

снимка за rallyxpress: асен илиев
КРАЙ НА КЪСАЩИТЕ НЕРВИТЕ И КРАДЯЩИТЕ ТОЧКИ ДРЕБНИ ТЕХНИЧЕСКИ ГАФОВЕ… На трасето в кв. Орфей „кавалериста“ на Камбуров за първи път не прояви техническия си инат и екипът на Ел-Ви Ауто Рейсинг даде на пилота възможността да вземе и първата си победа в пистовото първенство.

Пламен наистина направи перфектно каране и пресече първи финала. Основния му съперник –  Константин Маршавелов (КА-2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10) бе принуден да отстъпи. Всъщност, за него бе по-важно да завърши, защото след три поредни победи, едно второ място му носи сериозен брой точки и то без излишни рискове. Пловдивчанинът потегли от втора позиция в състезанието, а няколко обиколки след старта се движеше зад лидера в състезанието, като след това темпото му спадна. Така в края на състезанието той завърши на малко над 10 секунди след победителя в надпреварата. “Мисля, че поддържах добро темпо в първите няколко обиколки. След това получих някакъв проблем със спирачките на автомобила и трябваше да върна газта. Класирането е добро за нас, тъй като сме напред с точките в шампионата, а и спестихме от ресурса на автомобила”, сподели Маршавелов след състезанието.

снимка за rallyxpress: асен илиев

ЖЕРТВА НА АКТИВ ОТ 6 Т. СРЕЩУ ПЕЧАЛБА НА РЕСУРС… Масивният актив на Маршавелов в класирането на шампионата преди Хасково направи промяна в стратегията на пилота. Той жертва 6 т. разлика за първото място, използвайки изцяло стари гуми в квалификациите и състезанието, печелейки значителна част от спестения ресурс за екипа до края на сезона. Трети стана Румен Киров (Старт-М Криводол, Субару Импреза WRX). Камен Василев от отбора на КА-2 Рейсинг Тийм (Мицубиши Лансър Ево 10), финишира на четвърто място в 11-о издание на Писта Хасково.   Василев стартира от 4-а позиция и бе сериозно амбициран да се качи на подиума. Той потегли добре и в началото на състезанието се движеше зад конкурента си Румен Киров, но след това започна да изостава. “Днес нещата не се получиха така, както ги бяхме планирали. Въпреки това, за следващото състезание ще съм още по-амбициран за класиране в топ 3. Ще караме във всички състезания до края на шампионата”, сподели Василев след състезанието.

снимка за rallyxpress: асен илиев

КЛАСИРАНЕ, КОЕТО Е ИЗВЪН ПЛАНИРАНИЯ УИКЕНД… Развой на състезанието на Орфей така и не се получи според плановете на Камен Василев. В серия Туринг Иван Влъчков (КА-2 Рейсинг, Хонда Сивик) записа поредната доминираща победа. Всъщност, той загуби състезанието само на писта София. Сега постави нов рекорд на трасето 1:44.53, подобрявайки своето старо постижение на Орфей. Четирикратния шампион уверено върви към пета поредна титла от 2016 г. насам. Но все още усеща натиска и то от „свой човек“ – съотборника му Кольо Карастоянов. Бившият шампион по мотокрос финишира на 12 сек. от Иван. Трети стана  Стоил Неков (Елена тим), който победи съотборника си – ветерана Стоян Апостолов (всички с Хонда Сивик).

снимка за rallyxpress: асен илиев

ТУРИНГОВА СКУКА, НЕ ЗАЛАГАЙТЕ НА ВЛЪЧКОВ… Както вървят нещата, в скоро време никой няма да залага за победите на Иван Влъчков в тази серия. Там изненади не може да се случат: стартира ли пилота на КА2 Рейсинг Тим, значи победата е ясна къде отива, а букмейкърите нямат интереси.

Александър Димитров–Пъчката за първи път този сезон печели състезание в Серия Спорт. Той и съотборникът му от Грийн Фокс Моторспорт Александър Антов дръзнаха да нарушат „спокойствието“ на Йордан Методиев (Дианел Рейсинг), който стана 3-и, но все още е лидер в класирането.

снимка за rallyxpress: асен илиев

ХАСКОВСКО СЕФТЕ НА ПОБЕДИТЕ… По-известният като Пъчката пилот на Грийн Фокс Моторспорт Александър Димитров, записа първата си победа за сезона и за себе си, и за новия автомобил Хонда Сивик, с който той замени своя вечен „саксофон“. Както разбира се сещате, първите трима са с Хонда Сивик. Антов отново стъпи на подиума, като направи и най-бързата обиколка. Този път нямаше проблеми с колата. Дори 2-3 пъти се опита да притесни Пъчката, но на финала ги разделиха 2 сек. Сашо Антов допусна и малки грешки, очевидно е позабравил трасето в Хасково.

Четвърти стана старозагорецът Деян Куманов, и той с Хонда Сивик.

В Купа Лада лидерът в шампионата Иван Лишев (Диамо) постигна поредна победа, като тя е дебютна за хасковското трасе. Но никак не му беше лесно, той като разликата с втория –  Владимир Ганев (Хоби кар) на финала бе секунда. Лишев обаче твърдо е решил да си върне титлата, която спечели през 2018 г., но миналия сезон му бе отнета от Огнян Патенов.  Трети стана Евгени Семерджиев, който отново направи силно състезание, за да се добере до подиума.

снимка за rallyxpress: асен илиев

НАПРЕД КЪМ ТИТЛАТА… Иван Лишев твърдо е решен да си върне титлата в Купа Лада, която миналата година русенецът Оги Патенов му отне.