Ал Атиях планира старт в Сафари плюс бонус още едно рали

  • Home
  • Ал Атиях планира старт в Сафари плюс бонус още едно рали

СТАРТ ВЪВ ПОДНОВЕНОТО кенийско рали Сафари 2020 (16/19 юли) планира за момента катарският атлет Насер Ал Атиях (на снимката), за когото с отмяната на Олимпийските игри в Токио, подготовката за турнира в скейтовата стрелба отпада и отваря повече време за автомобилни състезания. Катарецът, който е бронзов медалист от ХХХ Олипийските игри в Лондон през 2012 г. имаше спечелена квота, гарантираща му участието в турнира в Токио през това лято и за това Ал Атиях се готвеше сериозно да атакува титлата.   Така сега за 15-кратният шампион по рали в регионалното първенство на ФИА за Близкия изток се отваря възможност, макар и на късен и не особено ясен етап от календара на световните серии, да запише името си в списъка на пилотите. След като през последните четири години, карайки в състезанията по издръжливост, в които катарецът залагаше на Тойота, неговото разбираемо решение за участията в WRC (Кения и още едно рали като бонус), той се е насочил към Тойота Газоо Рейсинг, тима, който го обслужваше в дакараските му авантюри. „Говорих с Томи [Макинен] за една [Тойота Ярис] като тези на отбора му – обяви пилотът пред местният спортен сайт Пенинсула, след като за 7-и пореден път спечели крос-кънтри ралито на своята страна. – Готов съм за Сафари, защото зная какво мога да очаквам там, знам и какво мога да взема от Ярис WRC.“

снимка: лична фейсбук страница на пилота
САМО НАЙ-НОВОТО И НАЙ-ДОБРОТО ЗА КАТАРЕЦА… За да продължи автомобилната си програма през 2020 г., след като спечели седмото си крос-кънтри рали у дома, в Найроби Ал Атиях ще се появи като част от екипа на Томи Макинен и Тойота Газоо Рейсинг. 

:: В шампионатите на Близкия изток, в които до този момент Ал Атиях има 15 титли и за когото поръчката и поддръжката на заводски автомобил не представлява финансов проблем, през последните години пилотът последователно караше Мини, Ситроен, Форд Фиеста, за да се спре последно върху всепобеждаващата Шкода Фабия R5.