След една година на почивка Дряново се връща на терена

  • Home
  • След една година на почивка Дряново се връща на терена


СПРИНТА В ДРЯНОВО е уникален и с още едно свое качество – съотношението състезания-пробег, което е най-малкото за всички останали седем локации, използвани в шампионата. „Със сигурност не тази, а по-следващата година може да се мисли за увеличаване на дистанцията с още един скоростен етап – прави уточнение Русев. – Сега може и да удължим дистанцията с километър, при това за сметка на прехода.“ Според Вюрта планираните дати за 2020 са 30 и 31 май.

РАЛИ СПРИНТЪТ в Дряново ще се върне в шампионатните надпревари на България още от идния автомобилен сезон, след като по чисто строителни причини неговото провеждане през тази година беше отказано. Това научи сайтът с новините в българския автомобилен спорт от свои източници в градчето, където вчера се е състояла среща на организаторите с новоизбрания кмет на града Трифон Панчев. Източникът на RallyXpress допълнително информира, че за сезон 2020 рали спринтът в града ще бъде организиран от местен дряновски клуб, използвайки опита и рутината на експертите от габровския екип, който преди 4 години сглоби първият вариант на това толкова пъстро и представяно с неподправена възрожденска атмосфера автомобилно събитие. Да припомним, че отпадането на Дряново от шампионата тази година беше заради ремонта на 13-киометровото трасето, използвано за трите класически скоростни отсечки край Царева Ливада. „Честно казано съм изненадан, че [сайтът] RallyXpress е научил толкова бързо за подновяването на работата за 2020 г. – учудено заяви днес сутринта габровецът Цецо (Вюрта) Русев. – Да, вярно е, че вчера имахме среща с новоизбрания  кмет на Дряново и също е вярно, че състезанието има определена предварителна дата (очевидно консултирана с АФБ – бел. ред.) за догодина.“

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
НЕПОДРАЖАЕМ И С АТМСФЕРАТА СИ… В шампионата на страната спринта в Дряново винаги е бил с много добра и силна организация, но също и атмосфера, която е единствена за състезанията от този формат.

Вюрта добавя, че утре ще бъде и първото събиране с клуба, който е от Дряново и в момента чака своята регистрация, на която сбирка ще бъда разпределени задачите за времето до дряновския спринт.

След като пътят е реновиран така, че по дължината на трасето от 13.2 км една 400 – 500 м. не са с новоположен асфалт, четвъртото издание на рали спринт Дряново най-вероятно ще остане в досегашния си формат – 3 скоростни  отсечки.