За втори опит: липсва лиценз и шофьор за превоза до Бургас

  • Home
  • За втори опит: липсва лиценз и шофьор за превоза до Бургас

ДАЛИ ЕКИПАЖЪТ Емил Петров и Пламен Таневи (на снимката, Пежо 106) по-късно днес или утре през деня ще изпратят заявката си за участието във финалния кръг от първенството на страната в рали спринта този уикенд зависи не от друго, а от това как тяхната “106” ще бъде докаран от Кюстендил до Бургас, след което да бъде върнат обратно. Екипажът има платформата за транспортиране, но нито пилотът, нито неговия навигатор притежават лиценза, за да извършат междуградското пътуване но морето. От друга страна пък, дебютиралият в Ихтиман тандем не разполага с традиционния шофьор на за състезанията. А и за екип, който тепърва прохожда, разходите по наемането на автомобил на Пътна помощ до Бургас и обратно, на този етап е напълно непосилен във финансово отношение разход. „Така че от възможността, която продължаваме да търсим и не сме се отказали да намерим, както и това, че имаме и оставащото до лимита време за заявки, ще се реши дали ще караме във финала“, заяви днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт Пламен Танев.

снимка за rallyxpress: личен архив на пламен танев
И МАКОТО ПОСЛЕДНИ НАДЕЖДИ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА УМРЕЛИ… Пилот и навигатор от Ем-Пет Тим се надяват, че състезанието в ихтиманския спринт няма да е първото и последно участие на екипажа тази година. Ако се изключи транспортът до морето, като цяло екипът е напълно готов за своето второ  състезание от програмата на спринтовото първенство, включително и закупените [втора ръка] по-меки гуми ДиМак от Англия, които допълват броя на колелата за Пужо-то до фаталната 13-а бройка. „Някои неща оправихме, други счупихме и после ремонтирахме, така че за нас и колата готовността е 100-проентова“, допълва ко-пилотът. Той уточнява, че вариантът автомобилъът да бъде транспортиран на твърда връзка до Морска гара Бургас е толкова абсурден сам по себе си, колкото и бегачката да се закара до морето на собствен ход. И двете възможности са отхвърлени още преди да бъдат коментирани от екипажа. „Но ще се борим до последно, за да бъдем в Бургас“, категоричен е Пламен Танев.

снимка за rallyxpress: личен архив на пламен танев
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ВИСИ НАД ГЛАВИТЕ НА ЕКИПАЖА… „”106″, така казват от екипажа Петров/Танев, е готов, че дори е и „обута“ с новодоставени от Англия меки гуми от ДиМак. Но колата и нейния трансфер, в буквалния смисъл на думата, виси над главите на двамата състезатели.