Ево-то мина през карантината, паркирано е в халето на МСА

  • Home
  • Ево-то мина през карантината, паркирано е в халето на МСА


НЯМА КАК да не изкажа своите благодарности на производителя [Шкода Моторспорт], които не само спазиха сроковете по договора, но и в това вирусно време успяха да намерят подходящият начин и транспорт на каргото. Сега колегата (чешкия шофьор – бел. ред.) се прибира у дома, нали така, и влиза в двуседмичния карантинен престой у дома! Благодарности на Папи [Гьошев] и Ники [Илиев] за проточилата се логистична операция!“

НА ПУК НА ВИРУСНАТА карантина и като „малък светъл лъч“ – по думите на действащият шампион в ралитата Мирослав Ангелов, чаканата в отбора на Мегапорт Рейсинг втора еволюция на Шкода Фабия R5 (на снимката горе) вече е паркирана в халето на твърдишката Моторспорт Академия (МСА). След дълги перипетии и близо 4-дневно пътуване от Чехия, днес рано сутринта, чешки лекотоварен камион, под чохъла на който се возеше непорочно бялата еволюция на Фабия, спира в откритата митническа зона на Видин. „Два дни под ред Пепи Гьошев пътува дотам, за да я освободи от превозвача на чехите, за да се прибере човекът, а ние да приемем новия автомобил“. Това каза днес в ранния следобед за сайта с новините в българския автомобилен спорт основателят и лидера на търновския автомобилен клуб Мегапорт Мирослав Ангелов. Доставката е направена от специализирана карго-фирма, която обаче притежава разрешение за транспорт през все още откритите европейски граници. Точно затворените граници и преминаването от Румъния у нас бавят доставката и заради което Пепи Гьошев на два пъти по разсъмване пътува да Видин и обратно.

снимка: личен архив на пепи гьошев
БЛАГА НОВИНА – ВЕСТОНОСЕЦ И ПОЛУЧАТЕЛ… Пепи Гьошев и Миро Ангелов на бензиностанцията във Велико Търново: първата част от логистичната операция е завършена, шампионът на живо вида новата си „пушка“.

„Трябваше [колата] да бъде тук вчера, а стана с ден закъснение – днес сутринта“, уточнява Ангелов. Този път обаче, за разлика от началото на по-миналия сезон, когато пристигна първата версия на Фабия-та, гласът на пилота е значително по-възбуден, казаното неизбежно завършва с това, че въпреки ограниченията и ужасяващата вирусна обстановка, ево-то все пак е пристигало в предвидения от чехите срок – преди началото на спряното заради коронавируса българско рали първенство.

снимка: личен архив на пепи гьошев

РАЗТОВАРВАНЕ НА ЦЕННАТА ПРАТКА… Бордовете на чешкия камион се свалят, преди Ево-то да бъде качено на колесара на Мегапорт Рейсинг. Цялата операция по логистиката от Видин до Твърдица е работа Петър Гьошев и шеф-механика на МСА Ники Илиев. Това, както и фактът, че Фабия-та е паркирана в халето на МСА говори, че Миро Ангелов решил техническото обслужване на R5 Ево да се прави от екипа на Гьошев. Поне за момента обаче пилотът избягва конкретиката, но която рано или късно ще трябва да бъде пояснена.

снимка: личен архив на пепи гьошев

НЕКА НАСТРОЙКИТЕ ЗАПОЧНАТ СЕГА… След близо 2000 километра път, Шкода Фабия R5 Ево е паркирана в Моторспорт Академия в Твърдица. Две от силно обоснованите предположения за промяната в техническия екип са, комуникационните и логистични възможности, които базата на МСА в Твърдица предлага. Но така също и широкия спектър от трасета край градчета, на които могат да бъдат правени тестове в максимално близка до състезателните обстановка и условия.

снимка: личен архив на пепи гьошев

ЗАРАДИ ВИРУСА – ВСИЧКИ СА „МАСКИРАНИ“… Пепи Гьошев и Ники Илиев са се обезопасили с респираторни маски, без да забравят и такава за Фабия-та.

снимка: личен архив на пепи гьошев

ТЪРНОВСКИ „ШПИОНИН“ И ПРОКУРОР… Първата снимка от пристигането на Ево-то във Велико Търново бе изпратена до RallyXpress от анонимен „шпионин“, читател на сайта (вляво). По-късно на бензиностанцията в града се появява и истински, макар и силно маскиран Прокурор – Емил Денев, казал запомнящата се фраза: „Има отъване от коронавируъст, от нашия бензинов – никакво!“