Правилниците за сезон ’2020 готови до средата на месеца

  • Home
  • Правилниците за сезон ’2020 готови до средата на месеца

ПРАВИЛАТА, по които ще се „играе“ в автомобилните шампионати на България през сезон 2020 се очаква да бъдат завършени до края на месеца. Такъв срок е бил прието след близо 8-часово обсъждане на сеща на представителите на АФБ, председателите на спортните комисии на федерацията, организаторите и пилоти, обсъждане в много широк формат, което е било в голямата семинарна зала Балкан на хотел Континентал Плаза. Отделно клубовете и организаторите в страната са имали и възможността, своите съображения, идеи и намерения за 2020, да изпратят на електронната поща на АФБ. Това научи сайтът с новините в българският автомобилен спорт от няколко независими източника. Това е втората поредна среща, която АФБ организира за работата по документите за идната автомобилна година, първата беше преди две седмици по време на първия ден от провеждането на рали спринт Ихтиман.

„Бяха обсъждани предложенията за Наредбата за 2020 г., специалните правилници за всички дисциплини, обсъждани бяха календарите за дисциплините догодина, по които бяха направени и много предложения – каза за RallyXpress Калоян Станчев (на снимката горе), член на управата на АФБ. – Това събиране беше отворено за всички кубове, комисиите, организаторите, за да има възможно най-широка основа за обсъждане, преди да бъдат завършени документите до края на този месец.

снимкана хотел троян плаза: интернет

„Разбира се, имаше и дискусии, като най-много те се отнасяха за класическите дисциплини, а от тях – най-много идеи и предложения бяха тези, които се отнасят до шампионата на затворен маршрут.“ Преди време от АФБ декларираха своето твърдо намерение, Наредбата за автомобилните състезания догодина, както и календарите на всички дисциплини да бъдат готови и отпечатани преди годишната церемония за награждаването на шампионите от изминалия сезон. Тодор Христов, фактическият домакин на вчерашното събиране в Троян допълва: „За мен най-важното беше, че от 10 ч. сутринта, с една малка почивка, близо един пълен работен ден, всички в [зала] Балкан бяха с работна настройка и в атмосфера, без ни най-малко празнословия, за да се обсъди и да се направи най-доброто за догодина.“

Предполага се, че преди да бъдат завършени окончателните варианти на правилата на играта за догодина, ще има още едно финално събиране.