Сряда в Катедралата във Варна – Прощаваме се с Тодор Славов

  • Home
  • Сряда в Катедралата във Варна – Прощаваме се с Тодор Славов

ОПЕЛОТО на загиналия трагично по време на скоростната отсечка Твърдица-Елена варненски пилот, 31-годишниятТодор Славов (на снимката), ще бъде в сряда, 1 юли, от 12 ч. във варненския Катедрален храм Свето успение Богородично“, обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Владо Гатев. През последните години Гатев е най-близо до състезателя като един от членовете на най-успешният от варненските автомобилни клубове БулБет Рали Тим, чийто първи пилот бе Тодор Славов. Владо Гатев допълни, че всички състезатели от града, както и пилоти от Шумен и Сливен, ще пристигнат със състезателните си автомобили и облечени в спортни екипи, за да изпроводят в колона колегата си, чийто авторитет и майсторство искат да почетат в последният му земен път. Погребението на Тодор Славов ще бъде веднага след траурната литургия в Централния гробищен парк на Варна. За по-младите да напомним, че влюбеният в ралитата Тодор Славов, в първите години на своята състезателна кариера носеше прякора Славовен. Тук сайтът с новините в българския публикува първите две снимки, които са направени на 28 май 2005 г. по време на първото официално състезание на Тодор – планинско Търговище.

:: Първата снимка е на зелена поляна, разкаляна от проливния дъжд и наричана от организаторите с гръмкото наименование „сервизен парк“, където двамата механици сменят колелата на варненската Корса.

:: Втората снимка е направена под големия чадър на Славовен, който чака да подготвят колата му за първия от тренировъчните маншове в първото състезание от шампионата за 2005 г.

:: Третата снимка е от самото състезание, в първия десен завой след атракцията на планинско Търговище – Циганския завой.

В това първо състезание Тошко завършва трети в класирането на N2.

:: Погребението на Централните градски гробища ще бъде закрито за представители на медиите, като Ви молим най-учтиво да се спази личното пространство на опечалените и роднините на Тодор. Това се казва в специално разпространено до медиите прессъобщение

от Автомобилния спортен клуб БулБет Рали Тим.

СЪСТОЯНИЕТО на навигатора на Тодор Славов – шуменецът Петър Илиев (на снимката на любомир дренски-rallyxpress, долу), който в момента е в реанимацията на сливенската болница Д-р Иван Селимински е стабилизирано. Информацията е от Стефан Чолаков, който преди часове е бил в реанимацията, за да види Петьо. Ето какво каза Чолаков:

„По-рано днес Петьо е преминал през втора операция на прорезната рана между краката, добре е и състоянието му, според лекарите, е стабилизирано. Говорих с него [Петър Илиев], контактен е, разбира се, попита за Тодор, но той не знае за драмата и се наложи да не казвам истината. Казах само, че е на системи.

Да се влезе в реанимацията е невъзможно, но разчитах на травматолога д-р Хари Хрисантов, който е заместник-началник на болницата и от 30 години е съдия по автомобилен спорт в Сливен. Той добре познава спорта и Петьо, за да направи специално за случая такъм компромис.“