Вдигат покривалата на четири заводски тима

  • Home
  • Вдигат покривалата на четири заводски тима

В ЧЕТВЪРТЪК, 11 януари, всички топ-състезатели в световните серии на четирите заводски отбора ще бъдат в Националния изложбен център (NEC) на Бирмингъм, за да вдигнат покривалата на бъдещите автомобили в световния шампионат за 2018 г. по време на най-голямото в Европа моторспорт-шоу. То ще бъде открито, така както пише сайта на световното първенство, в 8:50 ч. (британско време) от световните шампиони Себастиян Ожие и Жулиен Инграсия, след което на ход ще бъдат представителите на местните и интернационалните медии, акредитирани в NEC. Два часа по-късно ще бъдат обявени официално съставите на четирите заводски тима – М-Спорт Форс Световен Рали Тим, Хюндай Моторспорт, Тойота Газоо Рейсинг и Ситроен Рейсинг. Ожие, Елфин Евънс, заедно с шефа на тима Малкълм Уилсън ще представят най-новите тайни на Форд Фиеста WRC, докато в същото време Андреас Микелсен, Тиери Нювил, Дани Сордо и Хейдън Падън, както и главата на екипа – Мишел Нандан за първи път ще покажат новата Хюндай i20 WRC, спецификация 2018.

Оръжието на Тойота – Ярис WRС ще бъде представена от тимовия лидер Яри-Мати  Латвала, Отт Танак, Есапека Лаппи и тимовия шеф Томи Макинен, докато силно промененият вътрешно Ситроен С3 WRC 2018 ще бъде представен от Крис Мийки, Крейг Брийн и главата на френската конюшня Ив Матон.

Главните герои в придружаващите серии световния шампионат – WRC 2, ще стъпят на главната сцена в 14:45, с най-новите спецификации на R5 на M-Sport, Шкода, Фолксваген, Хюндай, Ситроен и от тази година – и Протон. Разбира се, това е само началото на четиридневното моторспорт-шоу, в което ще има интервюта, специални сесии за автографи и какво ли не още, посветено на една единствена тема: бензинови спортове.

снимка: архив на rallyxpress