Шампионът на Купа Енеос: два пъти първи в квалификациите

  • Home
  • Шампионът на Купа Енеос: два пъти първи в квалификациите

РАЗВОЯ  на днешните квалификации в трите серии и двата старта на отделните купи – Енеос и Лада, можете да проследите на познатия адрес

http://www.results.bg/

ШАМПИОНЪТ на състезателната академия Енеос Рейсинг Къп Венцислав Станев (на снимката) ще стартира в утрешното първо състезание от втория редовен сезон на КА2 Рейсинг Академия от първата позиция, след като в днешните две квалификации последователно спечели първите места. Станев спечели правото да е начело на колоната с постижението си от първата сесия (1:11.967 мин), което обаче нито самият той, нито някой от останалите шестима пилоти в този формат, успяха да подобрят при второто излизане на трасето на писта Дракон. Втори от двете пресявки е Антоний Тонев (1:12.248 мин), който единствен се приближи най-плътно към времето на действащия шампион. Това постижение Тонев записа във втората сесия. Третото място на решетката утре – точно зад гърба на днешния победител – е Васил Александров 1:12.560), също постигнато във втората квалификационна сесия на Купа Енеос. Първото каре се затваря от Денислав Терзийски, успял да „слезе“ с 0.12 сек под времето, което той регистрира (1:12.633 мин) с първото за деня излизане на състезателни автомобили в първия кръг от националния шампионат на затворен маршрут – писта Лики Моли.

снимка: вальо колев/rallyxpress
ШАМПИОНСКО НАЧАЛО… В познатия си стил от 2018 г., който му донесе повече от 70 на сто от победите в Енеос Къп, Венци Станев спечели и двете първи квалификации за писта Лики Моли.