Как автомобилната федерация ще процедира с лицензиите?

  • Home
  • Как автомобилната федерация ще процедира с лицензиите?

София, 23 април (БТА) – До Автомобилната федерация на България (АФБ) е достигнало съобщение на БФАС, в което същата уверява организаторите на състезания в страната, че състезанията от календара на отговарялата за спорта у нас до отнемането на лиценза ѝ на 19 април организация, ще бъдат проведени в предварително обявените срокове до 21 октомври. В АФБ приемат с благодарност това съобщение на бившите си колеги. То е напълно отговоря на възприетата и вече декларирана от АФБ политика на приемственост в спорта.         „Необходими са обаче и следните разяснения”, заяви председателят на АФБ Камен Михайлов. А те са: АФБ ще признае всички клубни и индивидуални лицензи, издадени от БФАС преди датата 19 април 2019 г., на която Министерството на младежта и спорта (ММС) отне спортния лиценз на сдружението. Отделно АФБ ще признае и всички издадени визи за провеждане на състезания, които визи БФАС е издала преди 19 април 2019 г., стига тези визи да са доказани с копие от платежно нареждане, сочещо дата на плащане.

ФАКСИМИЛЕ от днешното съобщение, за процедурите по лицензирането на автомобилните пилоти и състезания от АФБ.

Всеки притежател на спортен лиценз или виза за провеждане на състезание (с дати до 19 април), трябва да изпрати копия от лиценз или виза, придружено с копие от платежно нареждане на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..         Всяко бъдещо лицензиране, както и издаването на визи след 20 април 2019 г., ще се извършва единствено от Автомобилната федерация на България (АФБ).        

„Във връзка с настъпилата промяна със снетото спортно доверие от страна на ММС към БФАС и отнемането на националния и лиценз, Автомобилната федерация на България (АФБ) и аз като неин председател ще информираме съответните държавни институции за евентуалното провеждане на нерегламентирани състезания”, заявява Камен Михайлов.