Сузуки застава до шампионски екипаж, той работи 3-а смяна

  • Home
  • Сузуки застава до шампионски екипаж, той работи 3-а смяна

СЛЕД МИНУТИ ЩЕ ИЗВАДЯ колата, за да и направя проба – каза тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт Цветомир Русев-Вюрта (на снимката). – Без време се наложи да правим ремонт на съединителя, за едната бройка да отпаднем от спринта в Дряново, защото едва-едва успяхме да намерим резервен, при това в Стара Загора. Надявам се, че всичко ще е окей и утре да сме на техническия преглед без никакви проблеми.“ Ядовете за екипаж идват в момента, в който навигаторът Иван Данков пристига с теглича в Габрово днес сутринта. Проблемът се е появил вечерта, след като всичко по подготовката на автомобила е приключило и Данков прави един-два тура, за да провери как Суифт-а работи. Тата на екипажа тази вечер се наложи извънредно да работят „трета смяна“, за да бъде готова колата за рали спринт Дряново. „Но докато намерим съединителят в Стара Загора се наложи да звъним в още поне в три-четири града – допълва Вюрта. – Е, намерихме друг съединител, но той няма да е състезателен, а чисто търговски.“ Усилията на екипажа да се справят с повредения автомобил са не само, за да започнат в Дряново шампионата, който завърши за двамата с титла и най-много спечелени точки, но и защото през тази година зад габровско-русенския тандем застава Миркат ООД, официалният вносител на Сузуки в България. „Ще имаме подкрепата им за зелия сезон в спринтовия шампионат, както и за едно от планинските състезания – обяснява Вюрта. – Засега не сме решили кой от кръговете [в планинското], ще караме. Може би това ще е Кюстендил, но не е окончателно…“

снимка: личен архив на вюрта
ПОСЛЕДНА ПРОВЕРКА… Иван Данков изважда Суифт-а от гаража, за да провери как е сглобен и как работи търговският съединител, който са открили чак в Стара Загора.

снимка: личен архив на вюрта

СТРОШЕН НА ТРИ… Този бракуван рейсинг съединител откриват Русев и Данков в момента, в който правят проверката на пристигналия в Габрово автомобил.