Шампанското за Мемориал Валери Великов вече е купено

  • Home
  • Шампанското за Мемориал Валери Великов вече е купено

ОБРАТНО НА практиката шампанското за победителите да е финалната точка от организацията да едно състезание, за 19-ото издание на Мемориал Валери Великов купуването на трите бутилки пенлива течност, от която първенците в генералното класиране ще отпият на финала, става първата част от организацията на първото планинско за годината. „Ако бром това за начало на работата, то тогава сме започнали преди Нова година“, казва спортният директор на надпреварата Димитър Георгиев (на снимката). Деветнадесетото издание на най-престижното от националните ни състезания в планинските изкачвания стартира на 14 април и Георгиев съвсем на сериозно заявява, че „не остава време, ей ти го на – февруари, ей ти го на – март!“   Той е категоричен, че тази година не прави изключение и работата по мемориалната надпревара на името на най-изявения в близкото минало шуменски пилот не е подранила. „Ами, не е необичайно рано няма! – смята познатия с прякора си Полицая бивш национал и шампион Димитър Георгиев. – Винаги по това време стартирам, ако не броим шампанското.“ Полицая не крие, че е страшно доволен, че още преди коледа в Метро успява да купи последните („Голям шанс, иначе в страната няма голямо шампанско!“) три бутилки по литър и половина, с които да почетат победителите в 19-ото издание на Мемориал Валери Великов. И като е тръгнало на шампанско, директорът купува и бутилките за класовете, така че победителите са гарантирани за церемонията на почетната стълбичка.

снимка: ивайло георгиев/шумен
ФИНАЛНАТА ТОЧКА – ПЪРВА ПО РЕД… Шампанското за победителите е осигурено, директорът доволен, че призьорите в генералното класиране няма да „шампанизират“ със стандартните бутилки.

снимка за rallyxpress: александър христов

И ГАРАНТИРАН ШАТЪЛ… От задачите в работата за Мемориал Валери Великов е отпаднала и точката за шатъла по трасето: публика и новинари ще мога да ползват специалния бус на организаторите. Педант до последно, Полицая вече е поискал от дизайнера Рафала – Даниел Христов, да проектира и специалните етикети за бутилките, превръщайки ги по този начин в уникални шишета от колекциите на пилотите.

„Направен е и графика на състезанието, направен е и графика на автобуса, който ще превозва публика, журналисти и фоторепортери към най-добрите места за гледане край трасето Мемориала“, допълва Димитър Георгиев. – Чакам кметът на града – г-н Любомир Христов, да събере орг.-комитета и веднага след това, утвърденият график ще бъде публикуван.