БФАС разреши промяна в датите на писта Бургас

  • Home
  • БФАС разреши промяна в датите на писта Бургас

АВТОМОБИЛНИЯТ клуб Вромос Рейсинг Тим е получил разрешението от националната спортна власт, предварително обявените дати за петия старт от националното първенство на писта да бъде преместен със седмица назад през септември. В календара състезанието бе планирано за 14/15 септември, а сега моторният уикенд ще бъде устроен на 21/22 септември. Причината е, че състезанието е в уикенда преди началото на учебната година.

За това искане на сайта на Вромос Рейсинг Тим се появи информация преди дни, като на електронния портал на бургазлии се обясняваха и причините за това – общината и полицията не са били съгласни да се прави състезание точно в този момент.

„Бихме събрали повече негативи, отколкото доволни от пистата – казва двигателят и основателя на пистовото състезание Радко Петров (на снимката). – Това е уикенда преди първия учебен ден, хората от южното Черноморие ще се прибират точно в тези два дни, а направлението от Юг към страната ще бъде блокирано.”

Както и в предишното издание на надпреварата, писта Бургас 2013 е ситуирана на пътния възел Владимир Павлов, което прави комуникацията невъзможна за пътуващите туристи.

ВЪЗМОЖНОСТ… Преди дни на сайта на Вромос Рейсинг тим бе поставено това съобщение, в което се предполагаше, че ще има промени в датите на пистовото състезание. Днес те вече са факт.