Гала церемонията за 2013 г. – на 22 декември, в Кемпински

  • Home
  • Гала церемонията за 2013 г. – на 22 декември, в Кемпински

КАКВИТО и усилия да полага БФАС, за да намали броя на отличията, а с това да съкрати и безкрайният списък с изброяване на имена, по следващата неделя ще бъдат връчени общо 192 отличия. Ако за всяко от тях се отделя по минута, това означава, че самата церемония ще бъде два и кусур часа. Пресмятанията на RallyXpress показват, че през 2010 г. призовете са били 200, а година по-късно – 120. Само за справка, гала-вечерта на Международната автомобилна федерация (ФИА) в Париж, с всичките и дисциплини и шампиони, е продължила… повече от 8 часа.

ДАТАТА И ЧАСА на гала церемонията за награждаването на автомобилните шампиони на страната за отминалите шампионати са определени: 22 декември, неделя, 11.00 ч. За мястото не трябва да има съмнения – зала София на столичния хотел Кемпински-Зографски, което място – с три-четири изключения през последните години – Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) винаги е предпочитала за финал на своята годишна работа.

Първоначалните планове предвиждаха, че последната страница от сезон 2013 трябва да бъде затворена на 11 декември.

Сега обаче всичко ще си е по старому и единствено имената на шампионите ще бъдат различни. От преди, останалото ще се различава единствено по надписа на транспаранта над подиума с купите.

Федерацията е правила опити, за да намери друго подходящо, но най-вече различно място за връчването на автомобилните оскари, но се оказало, че още в средата на ноември всички набелязани места се оказват резервирани.

Опитът протоколът и церемонията да бъдат извадени от познатото клише е включвал дори и култовата софийска дискотека в Мега Данс в Студентския град, но и това място е било заето повече от месец преди във федерацията да започнат да се готвят за церемонията.

Според същият този отдавнашен протокол, за церемонията са поканени министрите на спорта и транспорта проф. Мариана Георгиева и Даниел Папазов, заедно с техните заместници, както и кметовете на онези градове – Сливен, Бургас, Самоков, Панагюрище, Твърдица, Елена, с помощта на които автомобилният спорт намира място в общините.

снимка: архив на rallyxpress

ИЗКЮЧЕНИЕТО… Всички шампиони и техните подгласници са се събрали на сцената в залата на Рейнбол Плаза, за традиционната обща снимка. Това е първото изключение от 1997 г. насам, при което стандартите на хотел Кемпински-Зографски бяха заменени от тогавашното ръководство на федерацията с ново място и професионална режисура.