Иван Влъчков спечели втория старт на Нюрбургринг в GT4

  • Home
  • Иван Влъчков спечели втория старт на Нюрбургринг в GT4

ИВАН ВЛЪЧКОВ (на снимката) спечели второто състезание в своя клас (аматьори, Аm) от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Нюрбургринг в Германия. Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. Вчера Иван завърши 3-и, но днес спечели убедително в категорията на аматьорите. Във второто състезание на съкратения вариант на Нюрбургринг Иван стартира втори от всички и първи в своя клас. Той запази тази позиция след старта, а след това стратегически пропусна Ръдест от класа на професионалистите (Pro-Am).

В следващите обиколки Влъчков поддържаше отлично темпо и задържаше 3-ата позиция и първата в класа.

Иван бе един от последните, които направиха задължителното си спиране в бокса в средата на надпреварата, сред което той запази убедително първата позиция в класа и бе 4-и в общото класиране.

снимка: личен архив на иван влъчков
СТАВА МУ НАВИК… Във второто състезание на Нюрбургринг Иван стъпи на най-високото място на подиума, пазейки мястото до себе си за шефа на тима Росен Даскалов.

До финала българският пилот пропусна още един “професионалист”, за да завърши 5-и в общото подреждане на двете категории и убедително първи в класа си с аванс от 15 сек. пред втория Марчинкиевич (Мазерати Гранд Туризмо MC GT4).

Той остави зад себе си двама от професионалния клас.

„Благодаря на Дамасцена Алба АСК, на Николай Мончев, семейство Даскалови, на невероятните механици, уникалната българска кола Sin Car R1, на моите родители. – каза Иван, който вчера стана на 19 години. – Без тях нямаше да съм тук. Благодаря и на всички, които ме подкрепят и са до мен.“

снимка: личен архив на иван влъчков

ПЕТ КУПИ, ЕДНО ШАМПАНСКО И НЕЖНО ЦВЕТЕ ВДЯСНО… Иван Влъчков и Росен Даскалов позират с призовете, спечелени от пилота във втория старт на Нюрбургринг.

:: Пълният запис от състезанието
можете да наблюдавате на:

https://www.youtube.com/watch?v=SHpWAYhsRWw