След перфектна метео-тактика Каменов стартира с 5 т. бонус

  • Home
  • След перфектна метео-тактика Каменов стартира с 5 т. бонус


БЛАГОДАРЕНИЕ вече тригодишната „българската връзка“ на времеизмервачите в румънския автомобилен спорт – I&N, през този уикенд ще може да следите на живо представянето на Любен Каменов в шампионата на съседите ТУК. Пълният списък с участниците в Брашов Трофей Тотал можете да намерите ТУК.

ДЕЙСТВАЩИЯТ шампион на страната през последните три години Любен Каменов (на снимката) ще стартира първи в утрешното състезание на Брашов Трофей Тотал, след като спечели първата от днешните три тренировка, а във втората завърши със седмо време. Във финалното трето изкачване панагюрецът предпочете да запази ресурса на автомобила си и не стартира, след като постижението му от първото изкачване – 2:20.560 мин, бе напълно достатъчно, за да му осигури първото място за старта. Също така, по силата на регулациите в румънското първенство, Каменов получи 5 т. бонус за класирането в класа си Н4, 3 т. са за Лучиан Радут (Мицубиши Лансър Ево 8), а 1 – Корнел Гардеан (Субару Импреза WRX, 4-и). Двамата съперници на българина в Н4 изостанаха от панагюреца съответно на 2.210 и 5.796 сек, а третият в подреждането и един от основните претенденти за победата – Андрей Думитреску (Формула Татоо) е на 5.713 сек. Успехът на Любен Каменов е изработен от много точно планирана и перфектно изпълнена тактика в екипа. Метео-прогнозите дават валежи в часовете за втората и третата квалификация, но в Каменов Рали Тим (не е признато изрично от екипа – бел. ред.) изглежда са имали и по-точна прогноза.

снимка: личен архив на любен каменов
ГОТОВ ЗА РЕШИТЕЛНИЯ СТАРТ ПРЕДИ ПОРОЯ… Любен Каменов се готви да напусне бокса на отбора Фърст Клъб

Защото още от старта Каменов настъпва здраво, като залага на най-добро постижение, докато останалите в колоната са очаквали единствено преваляване, но не и силен дъжд. Става така, както са предвидили в екипа – за втория и третия манш започва да вали доста по-силно от очакваното, а това моментално изключва времена, които са под 2:20.500 мин  за изкачване. „Точно такава беше и тактиката ни – да направим силното време, а после да караме само втория манш, за да пестим  ресурса на колата – потвърди за сайта с новините в българския шампион, който този сезон кара за румънския Фърст Клъб Къп.

„Надявам се, че утре ще е сухо (многозначително подчертавайки)… така ни казаха. Колата е окей, което при тази конкуренция означава, че състезанието ще е изключително атрактивно.“

снимка: личен архив на любен каменов

ДОКАТО ЧАКАТ ПОРОЯ… Любен Каменов си спести ресурс и сухи подметки, след като записа най-доброто време още в първата квалификация за планинското Брашов Трофей Тотал. Коко точно е работила схемата на Каменов Рали Тим личи от това, че заради дъжда в третия манш от участие се отказват 53 от 89 пилоти в бокса. Дали към списъка на основните „противници“ е прибавил и Корнел Гардеан, който в свободните опознавания е забележително бърз?

„О, не, не – остава си същото каре – Андрей Думитреску, Пол Андроник,Богдан Козма и Лучиан Радут“, категоричен е Любен Каменов.