В неделя определят новият Автомобилист №1 на Варна

  • Home
  • В неделя определят новият Автомобилист №1 на Варна

2010 г. – Тодор Славов; 2011 г. – Янаки Янакиев; 2012 г. – Янаки Янакиев; 2013 г. – Тодор Славов; 2014 г. – Тихомир Стратиев; 2015 г. – Павел Лефтеров.

В РАННИЯ СЛЕД обед на идващата неделя в една от залите на МОЛ Варна ще бъде обявено името на новият най-добър автомобилен състезател на града. Това ще стане след традиционната анкета на варненските журналисти, която сега ще бъде със своето 13-о издание.

Макар пълното с имена, но с малко факти прес-съобщение за церемонията по награждаването на най-добрите състезатели от региона да не се казва нищо за организаторите, може да се предположи, че това са СБА-Варна, Авто-мото Ретро Клуб Варна, автомобилният клуб Нептун и, разбира се, общината на града.

Ще бъдат наградени всички изявили се пилоти и навигатори, записали високи постижения и престижни класирания в различни национални и международни автомобилни състезания. Награди ще получат призьорите от новоучредения национален ретро рали шампионат (Хисторик Ригулярити рали шампионат), както в генералното класиране, така и в отделните класове, както и отличили се автомобилисти от Авто-мото ретро клуб Варна (АМРК Варна) и клуб Социалистическите автомобили – Варна. Журито, което ще обобщава резултатите от тазгодишната анкета е Георги Гинев, председател на СБА-Варна, инж. Марин Маринов – председател на Авто мото ретро клуб Варна и управителят на Нептун Моторспорт Орлин Пенев.

снимка: архив на rallyxpress
ПОСЛЕДНИЯТ ПО ДАТА… Състезававалият се през 2015 г. в сериите GT4 варненски пилот бе избран като победител в анкетата на варненските журналисти през миналата година. Сега Лефтеров отново е сред номинираните за първото място.

:: КОИ СА НОМИНИРАНИТЕ

ОБЩО СЕДЕМ са номинираните състезатели, които ще се борят за вниманието и гласовете на варненските журналисти. Тава са:

Николай Ковачев/Росен Колев – екипажът петкратен ретро-рали шампион и национални ретро-рали шампиони за 2016 г.;

Йордан Атанасов  – вицешампион от националния рали шампионат на България.

Янаки Янакиев – навигатор с принос за вицешампионската титла на пилота Йордан Атанасов;

Николай Гочев – европейски шампион в оф-роуд дисциплината БАХА;

Павел Лефтеров – шампион в германския туристически шампионат DTC;

Давид Кварацхелия (Давидоне) – шампион сред навигаторите в националното първенство по рали за 2016 г. на БФАС сред навигаторите