В събота: рекорден брой АСК се сбират в зала София на БЧК

  • Home
  • В събота: рекорден брой АСК се сбират в зала София на БЧК

РЕКОРДЕН БРОЙ от автомобилни спортни клубове ще се срещнат в събота, 11 ч. в зала София на БЧК за Общото събрание на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС). Вероятно залата, в която от пет години са митингите на клубовете точно тази година ще се окаже тясна за представителите на рекордната бройка от нароили се до 105 (!) спортни сдружения. Бройката окончателно стана известна днес, по време на последното заседание на автомобилната управа в София, продължило повече от 6 часа. Броят на действащите АСК през изтеклата отчетна година е 75 и е увеличен с 30 нови сдружения, като от първата бройка също има клубове, които са възстановили членството си преди крайния срок от 31 март 2017 г. На предишното събиране, което трябваше избере нова управа на автомобилното сдружение на всички клубове, което беше на 10 юни 2017 г., залата дори беше полупразна, а към края на 5-часовата говорилня свободните столове ставаха все повече. Поради факта, че тогава официалния брой на гласуващите и присъстващите лекичко бе подминат, скромните пресмятания на сайта с новините българския автомобилен спорт отпреди 10 месеца и 11 дни в сочат, че гласувалите АСК са били между 36 и 49. Сега София ще трябва да побере два пъти повече представители на българските автомобилни отбори.

ФАКСИМИЛЕТО от публикуваното в Държавен вестник съобщение за свикването на общото отчетно-изборно събрание на Българската федерация по автомобилен спорт (виж и ТУК).

Днес на последното си събиране (отново в състав от 5 присъстващи от 7 легитимно избрани членове на УС), управата утвърди Годишният отчетен доклад на БФАС за 2017 г., включващ както прегледа на финансова част, така и прегледа на извършеното в чисто спортната дейност. Този отчет ще бъде изпратен до два дни до клубовете, така че всички те да могат да се запознаят с извършеното през миналата година. Отделно УС утвърди проекта за бюджет за следващата година.

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПРАЗНИ МЕСТА… Към края на изборното събрание през юни миналата година свободните столове бяха достатъчно видими.