Миро Ангелов: Преди началото планираме и тест с Еди Сивов

  • Home
  • Миро Ангелов: Преди началото планираме и тест с Еди Сивов

МАЙ ПОИЗПЛАШИХ колегата с това каране на края на тестовете – това каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт тимовият лидер в екипа на Мегапорт Мирослав Ангелов (на снимката). – Помоли ме човека, бях свършил със задължителните упражнения и реших да го повозя 3-4 обиколки.“ Миро Ангелов направи еднодневен тест в петък на пловдивската писта Дракон, като братята Игнат и Ради Исаеви за първи път извадиха „ер-двойката“ на пилота, но вече с нов агрегат. Това се случи точно 208 дни след Сливен Рали, когато на етапът Чуката 1 той и навигаторът му Еди Сивов отпаднаха заради мотора. „Така че като свършихме на Калояново, колегата – очевидно бе пистаджия, караше един зелен Мерцедес – поиска да седне до мен – обяснява Миро Ангелов. – Но конфигурацията на трасето бе такава, че следвайки завоите – плъзгах здраво… „На места имаше и останали локви, а двете заедно изглежда никак не му харесаха, защото, когато му предложиш още един тур (всеки по 6.5 км – бел. ред.), каза, че не му е… комфортно.“ „Всъщност беше си почти истинска скоростна рали-отсечка – имаше всичко: сухо, мокро различни завои…“

снимка: rallyxpress
ПЪРВИЯТ ОТ СТОТИЦАТА… Миро Ангелов се насочва към първия ляв завой от импровизираното от Игнат Исаев рали-трасе на пистата Дракон. 

Точно преди тринадесет месеца екипът на Мегапорт бе първият тим, направил първи тест на построеното от братя Исаеви Пежо 208 R2 точно на Калояново. Както през февруари 2017 г., така и сега, след ревизирането на автомобила и монтирането на новия агрегат, автомобилът не показа и най-малък недостатък. „не мога да не отбележа това, че въпреки, че на трасето имаше още 8 автомобили на пилоти от аматьорските шампионати, те се оказаха достатъчно толерантни – обясни Игнат Исаев. – Първоначално, при такава навалица на Дракон-а, смятах, че просто ще въртим по трасето като всички останали пилоти. Но проявиха разбиране.“ Преди да са излезли първите автомобили, Игнат направи с конуси поредната комбинация от завои и прави, използвайки трасето на Дракон-а, която форма бе дълга точно 6.5 км, но предвид натоварения трафик, трябваше да бъде развалена. Въпреки това, след края на първата част от тренировките Миро Ангелов завъртя почти 40 км, а към края на тренировъчния ден – по втората матрица направи още близо 60 тестови километри.

снимка: rallyxpress

„АПТЕКАТА“ Е ПОДРЕДЕНА, ЗАПОЧВА ПРЕДСТАРТОВАТА ПОДГОТОВКА… Ради Исаев монтира колелата на „ер-двойката“, очаквайки пилотът на тима да се появи в предварително определения за началото на тестовете час. „Реално по колата не сме правили никакви съществени промени – естествено не говорим за мотора, който тук направи първия си километър изобщо! – а само леки промени по настройките на „ер-двойката“, прави уточнението шефа на техническия екип. „Още не съм се почувствал уморен, но със сигурност умората ще дойде – обяснява пилотът. – През зимата правихме 3-4 теста с тренировъчните автомобили, така че не съм съвсем извън форма.“ Според Ангелов за момента няма пълна яснота за това в коя страна – Румъния или Турция, ще стартира програмата на екипажа за тази година.

„Във всеки случай, преди първото състезание – което и да е то – ще направим съвместен тест с навигатора Еди Сивов.