Напусна ни още един член от старата автомобилна гвардия

  • Home
  • Напусна ни още един член от старата автомобилна гвардия

ПРИЯТЕЛИ, колеги и бивши деятели на автомобилния спорт ще могат да се простят с Макари Макариев в подуянската черква Света Богородица – ж.к. Суха река, ул. Черковна – запад. Опелото е предвидено за 11:00 часа.

ОЩЕ ЕДИН ОТ старата гвардия на автомобилния спорт у нас – Макари Макариев, напусна кохортата от експерти, която допреди пет-шест години пишеше правилата за шампионатите така, че да не остава място за въпроси, а още по-малко за нечии капризи да ги тълкува. Преди да изпълни осмото си десетилетие, сърцето на страховито големия, но неизменно усмихнатият Макари спря да работи. Той беше корав мъж и се бореше до последно със заболяването, въпреки което работеше за спорта до съвсем неотдавна. Макар да имаше всички данни да бъде бърз пилот, инж. геологът Макари Макариев никога не седна зад волана, разбирайки, че неговата сила са регулациите и тяхното строго прилагане без нито един дори и най-малък компромис за когото и да е. При това на автомобилната кариера на инженера мнозина можеха единствено да завиждат, защото Макари бе започнал да посвещава свободното си време на любимия спорт още в средата на 50-те години. За времето да 2010 г., като член на Съдийската колегия на БФАС, той неизменно е в състава на стюардите на най-голямото българско рали, преминавайки през петте промени в заглавието на Златни пясъци до неговия пик в Боровец през 2010 г.

Александър Бошнаков, бивш председател на Съдийската комисия: „Макари познаваше така тънко правилата, че без признат за безспорен авторитет, когато трябваше е да бъдат подготвени в специални правилници, особено за двете скоростни дисциплини. Имаше завидна енергия, с каквато малцина можеха да се похвалят и прилагаше „законите“ със здрава ръка.“

Точно тези негови качества правят от Макари Макариев неизменният член на Спортния трибунал, но също и деятел на спорта, оставил и сърцето си, и душата в него.

:: Сайтът с новините в българския

автомобилен спорт изказва своите
искрени съболезнования на
семейството и близките на Макари
Макариев.