Йагер поема волана, записки за Микелсен

  • Home
  • Йагер поема волана, записки за Микелсен

МАЛКО, СЛЕД КАТО организаторите на рали Естония обявиха, че от Хюндай Моторспорт са се съгласили Хейдън Падън да кара в това събитие Хюндай i20 WRC, спонсорирано от Шел Хеликс, друг екипаж ще вземе участие в норвежкото Нумедал Рали, в което Андреас Микелсен и Андерс Йагер (на снимката) ще се пуснат с Хюндай i20 Купе R5. На пръв поглед нищо необичайно, ако не броим факта, че това ще стане на следващата неделя, след финала на шведския кръг от шампионата (15/18 февруари). Необичайното е, че в колата местата ще бъдат разменени и „ер-петицата“ ще я кара Йагер. „Това ще е приключение, със сигурност! това ще е приключение – обяснява Андерс Йагер. – Ще е много яко да направим едно рали, надявайки се да останем на… пътя. Това определено ще е  предизвикателство, независимо, че имам много километри в състезателни условия, но от друга страна Андреас няма толкова опит като навигатор. Както и да е, сигурен съм, че ще е голямо забавление и това, което ни предстои ще е добър опит и много добро изживяване за нас.“

снимка: интернет

С РАЗМЕНЕНИ ПОЗИЦИИ… В Нумедал Рали промененият екипаж на Хюндай Моторспорт ще бъде истинско забавление за публиката. Да припомним, че в края на миналия сезон Йегер сподели шоуто Монца Рали заедно с Тиери Нювил, докато Паддън остава спокойно зад волана на своите допълнителни учебни събития в Нова Зеландия, карайки специално построения с дясна дирекция Хюндай i20 AP+ за местното национално първенство. В същото време заявяването на новозеландеца в ултра бързото Естония Рали идва в стратегически момент, когато започват тестовете преди Несте Рали Финландия, което до голяма степен разкриват намеренията на екипа да направи бойна проверка на подготвените бъдещи промени да Финландия.

снимка: официален сайт на хюндай моторспорт
ПО-БЛИЗО ДО ВОЛАНА… Снимката на Андреас Микелсен и Андерс Йегер идва да покаже, че намеренията на навигатора да се пробва на мястото на своя пилот са съвсем сериозни.