Изненада! Мадс Остберг пак ще кара Ситроен

  • Home
  • Изненада! Мадс Остберг пак ще кара Ситроен

ГОЛЯМАТА ИЗНЕНАДА в световните серии за догодина, известена по време на представянето на отборите от WRC в Националния изложбен център (NEC) в Бирмингъм бе, че норвежкият пилот Мадс Остберг (на снимката на Мартин Холмс) ще се завърне при Ситроен за шведското рали. Това са първоначалните намерения, за които се казва още, че това ще е най-малкото участие на норвежеца при „шевроните“ тази година. Той бе регулярен пилот на френския екип през 2014 и 2015 г., като и в двата сезона завършва в топ-листата на пилотите с точки за шампионата. Мадс обяснява: „Първо ще е Швеция, това е единственото гарантирано състезание в момента. Имаме амбиции и мотивация да направим повече. Споразумението е направено само за девет часа тази сутрин! Бях дълго време на път, преди започване на разговори и дори вчера вечерта аз няма 100% сигурност.“ Пилотът заявява, че той със сигурност ще иска да се появи в повече стартове тази година, но все още не е решил как точно ще го направи.

снимка: лична страница във фейсбук на мадс остберг
ГАРАНТИРАН ЗА ЕДИН СТАРТ… Норвежката звезда в ралитата Мадс Остберг позира с обновения Ситроен С3 WRC, с който в Швеция ще стартира иначе неясната си програма за 2018 г.

„Не зная в колко ралита или с коя марка. Ние все още имаме нашата Фиеста WRC (спец. 2016) и за момента ние не се продава. Готови сме да я даваме под наем на други пилоти, които искат да направят WRC участия.“ „За мен е много приятно да имам гръб. Имам само добри спомени със Ситроен, някои от най-хубавите години от живота ми. Трудно ми е, тъй като аз ги изоставих, и, за да съм честен, сега това е огромно предизвикателство “. Бащата и мениджърът на Мадс – Мортен Остберг добави:

„Преди шведското участие ще има няколко старта на сняг в Норвегия с Фиеста WRC. Следващото рали, което планираме да направим, е Аржентина. Дори и да е скъпо състезание поради транспортните разходи, работим за да получим възможно най-ниска цена. В момента има още един рали в списъка за първата половина на годината, а вероятно и две, но с изяви с R5, за които нямаме ясно решение. Втората половина на сезона ще бъдат планирана в срок.“