Правят радикални промени за планинското в Благоевград

  • Home
  • Правят радикални промени за планинското в Благоевград


:: Събота, 22 април
 8:30 – 11:50 ч. – Административен и технически преглед (8:30 – 9:25 ч.- автомобили от класове RC5 и HC5; 9:25 – 10:15 ч. – автомобили от класове RC4 и HC4; 10:15 -11:00 ч. – автомобили от класове RC3 и HC3; 11:00 – 11:50 ч. – автомобили от класове RC1, RC2, HC1 и HC2; 12:00 ч. – Първо заседание на спортните комисари: 12:30 ч. –  Официално откриване на състезанието пред Ларго Мол; 13:00 ч. –  Брифинг с участниците пред Ларго Мол; 13:30 ч. – Отвеждане до сервизния парк и спиране на движението; 14:30 ч. – Начало на официална тренировка в 3 манша.

:: Неделя, 23 април 2017 г. 4
9:00 ч. – Спиране на движението по трасето; 10:00 ч. – Старт на състезанието в – 3 манша; 15:00 ч. – Публикуване на резултатите и награждаване.

ВТОРОТО от състезанията в планинския шампионат – тази събота и неделя в Благоевград, ще с най-радикалните промени, които са правени в тази надпревара през последните седем години. Причината е ясна: ако има истинско съперничество между организаторите в някоя от трите класически дисциплини за това, който как прави състезанията си, то това е именно в шампионата на планинските изкачвания. Сегашните радикални изменения, които благоевградчани правят целят да ги извадят от схемата, която до този старт в значителна степен ограничаваше домакините. Познатата форма в много голяма степен сама предопределяше разположението на сервизната зона и включването на състезателите към трасето. „Тази година сервизния парк ще бъде разположен в близкото училище – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт ново титулуваната директорка на планинско Благоевград Диана Стоянова. – По празниците се работи и по трасето, като повече от 300 м. са ремонтирани от него.“Отделно познатото място на старта на планинско Благоевград се изтегля с 50 м. нагоре към първия лек десен завой, така че в неделя дължината на пистата става равни 4 км (денивелация от 20 на сто) и ще е с 200 м. по-дълго от миналия сезон. Стоянова също подчертава, че при новото разположение на сервизния парк, отборите ще могат да разчитат на безплатна интернет връзка.

снимка: александър спиров/apix
ОТ ВИСОКО, НО БЕЗ ДРОН… Миналата пролет откриването на планинско Благоевград бе направено за първи път пред Ларго Мол в града, една промяна, която подсказваше, че в това състезание тепърва ще се правят подобрения.

Ето най-важните резултати от миналогодишното издание на планинско Благоевград: