Ерменков vs хондаджиите: 2:1 след писта Стара Загора

  • Home
  • Ерменков vs хондаджиите: 2:1 след писта Стара Загора


РЕЗУЛТАТИТЕ от съботните квалификации и утрешните три старта на отделните серии за писта Стара Загора могат да бъдат видени ТУК.

EРМЕНКО Ерменков (на снимката, Джордан Рейсинг Тим, Ситроен Саксо) скъси дистанцията в челото на генералното класирането на Серия Спорт на 11 т., след като спечели срещу Искрен Веселинов (Хоби кар, Хонда Сивик) първото от трите състезания от неделната програма на писта Стара Загора. Ерменко спечели срещу седмината пилоти на Хонда, същите, които преди старта на третия кръг от първенството го предизвикваха и провокираха, че се страхува от тях и в Зарата „ще загуби“ заради дефектиралата още в писта Русе скоростна кутия на неговия „саксофон“. Лидерът в първенството направи 12 тура на трасето на Източния пътен възел за 18:57.020 мин, изпреварвайки с почти 16 сек. намиращият се и след днес на лидерското място русенски пилот Веселинов (61 т.). Но разликата между двамата набъбна на тачи четвърт минута след 9-ата обиколка, в която Веселинов очевидно изпусна борбата и от 0.3 сек дистанция до този момент остави софиянецът да дръпне напред. Двамата бяха „запали ножовете“ още преди първия завой на първия тур, в който обаче Ерменков успя да поеме колоната, за да не остави и най-малкото съмнение за втората си победа 11 обиколки по-късно. Трети, на повече от половин минута зад победителят е действащият шампион за 2016 г. Симеон Симеонов (Казанлък Моторспорт, Хонда Сивик), за когото вчерашните и днешните обиколки за първите, след като трябваше да бъде възстановен тежко пострадалата му бегачка. В класирането на шампионата изпреварва остава трети (33 т.), изпреварвайки с 7 т. русенеца Диян Кулаков (Хоби кар, Хонда Сивик, 9-и в Стара Загора).

снимка за rallyxpress: асен илиев
ДОКАЗАЛ СЕ С УБЕДИТЕЛНА ПОБЕДА… Ерменко Ерменков направи удар, запушвайки устите на провокиралите го хондаджии, че ще загуби в Стара Загора.