Григор Григоров с първи тест на своето ново Пежо 208 R2

  • Home
  • Григор Григоров с първи тест на своето ново Пежо 208 R2

СЛЕД ОГРОМНО закъснение заради доставките на кита за новия автомобил на Григор Григоров (на снимката) и неговия навигатор през последата година Даниел Миленков, днес екипажът се готви да направи първия тежък тест на новото Пежо 208 R2, сглобяван „на час по лъжичка“ от средата на декември до средата на този месец. Това обаче не е просто изпитание дали всичко по сглобения автомобил е окей, научи сайтът с новините в българския автомобилен спорт преди началото на изпитанията на обичайното място – единственото специализирано автомобилно трасе Дракон край Калояново. Впрочем програмата на отбора тотално се промени днес при тръгване, след като малко преди 13-ия километър на Магистрала Тракия бусът, на чийто теглич се намира ралиджийката, се повреди.

снимка: rallyxpress

ТРИНАДЕСЕТИ КИЛОМЕТЪР… Все още неразопаковано, цялото имущество на екипа на тима на Григоров е свалено край магистралата, очаквайки пристигането на помощта на Игнат Исаев, за да бъде извършена втората част от упражнението качи-свали… „Не, никаква тайна не е това, дори напротив, да се види, че шампионският екип се бори до край“, обясняваше пилотът докато целият екип разтоварваше техниката, изчаквайки да пристигне подкрепление. Повече от 40 мин. Григоров прекара решавайки проблема по телефона с опцията „обади се на приятел“, който в случая се оказа също микробус Мерцедес, каран от… шефа на конкуренцията Игнат Исаев. Така с повече от три часа закъснение, екипът на Григоров Рейсинг Тим разпъна боксовете за тима и автомобила точно така, както това би трябвало да бъде всяко следващото потегляне на състезания от предстоящия сезон.

снимка: rallyxpress
ПРЕДИ ПЪРВИТЕ СТЪПКИ НА ТЕРЕНА… Григор Григоров се намъква в своето Пежо 208 R2, за да свали ралиджийката за първи път на пистата Дракон и първите тежки километри на тестове.

„Такава е и идеята на отбора – казва Мартин Милушев, който е една от основните фигури в отбора на Григор Григоров. – Всичко, което днес натоварихме, после пренатоварихме в буса на колегите, е напълно ново. Не само автомобилът, но и инструментариума, цялото обзавеждане на  бокса за първи път стъпва на терена.“

снимка: rallyxpress

ПЪРВО ПРОИГРАВАНЕ… Боксът на Григоров тим вече започва да се оформя, така, както екипът тепърва ще прави за всяко състезание от програмата на екипажа през сезон 2017. Преди началото на тестовете лесно се открива, че всички в екипа на тима – от екипажа, до последния механик, са изключително силно мотивирани за предстоящия рали-сезон. Разбира се, това най-силно важи за Гришата, който до момента има общо четири национални титли – две последователни в планинските изкачвания и толкова в клубния шампионат Хюндай Рейсинг Трофи.

снимка: rallyxpress

ПОСЛЕДНАТА ПОДРОБНОСТ… Механиците от  екипа поставят бронята на новото Пежо 208 R2, преди екипажът Григоров/Миленков да изведе автомобила на трасето на Дракона.

Мартин Милушев: „Искаме да покажем как професионално трябва да бъде направено всичко и да се постараем да променим отношението към спорта, запалвайки и млади състезатели да направят същото.“