Кайто-Йоан: пълен хикс и висящ въпрос

  • Home
  • Кайто-Йоан: пълен хикс и висящ въпрос


РАЗВИТИЕТО на последното състезание от сезона, победителите в 16-те скоростни етапи от ACI Монца Рали, както и общото подреждане на екипажите може да следите на живо ТУК

ДАЛИ ВСЕ ПАК по-интересната интрига не е кой ще спечели „голямата“ титла, а спорът за малката корона в WRC2, където за разлика от спора Ожие-Евънс, пристигналите за ACI Рали Монца поляк Кайетан Кайетанович (Кайто) франсето Йоан Росел са със стопроцентово изравнени възможности… …и неяснота около висящия проблем за това, признава ли ФИА резултатът на Росел от Гърция или не. След Акрополис французинът бе изключен от стюардите, след констатацията, че неговия Ситроен C3 Рали 2 не отговоря на регулациите. До момента обаче по подадената от пилота жалба няма решение, независимо, че миналата седмица е имало се изслушване на ФИА, но все още решение на хария няма и неяснотата е доста голяма.

снимки: лична фейсбук страница на йоан росел
ВЪВ ФИНАЛА ПОД УСЛОВИЕ… Каквото и да е решението на спортните власти, във последното състезание от шампионата Росел ще се пусне, за да върне малко от изгубеното на Ситроен в WRC2.

Защото, при положение, че ФИА признае тази победа, то Росел ще си осигури титлата, независимо от резултатите от този уикенд. И пилотът на Шкода, и надяващият се да спечели титла за родния Ситроен са с по 127 т. и всеки от тях е спечелил по 3 от състезанията, като за нито един от двамата няма каквато и да е възможност, да падне до 3-ото място, където се  закотвил Линдхолм (73 т.) Сметките откри Росел, побеждавайки в Монте Карло, а след това в Сардиния и Белгия, двукратният европейски шампион Кайетанович бе първи в Хърватска, Португалия и, може би – Гърция. „След като нашите (разбирай Ситроен – бел. ред.) изпуснаха титлата в WRC2 (дублирани титли на Микелсен в световното и европейското първенство), сега за Йоан ще се борят да запазят последната надежда за малък реванш“, написа за RallyXpress френският колега Алекс Бено, „отбиващ“ у дома последните седем дни от карантинирането си…

снимки: лична фейсбук страница на кайетан кайетанович

ПРЕД ПЪРВА, МАКАР И МАЛКА, СВЕТОВНА ТИТЛА… Дали Кайто ще успее да спечели битката срещу Росел на трасетата в Ломбардия или след решението на ФИА ще си остане само с двете европейски титли? Без да го уточнява, кой точно ще се бори, от думите му следва, че ще се търси и решение на гръцкия казус и върху зеленото сукно Срещу това в екипа на Шкода – това е сигурно – ще хвърлят всичко възможно, за да подсилят Кайто и да сложат индиго под титлата на норвежеца.

Любопитен е въпросът, преди или след финала на Монца от ФИА ще обявят решението си за гръцката въпросителна?