Пазарът вече отвори и Брийн е в М-Спорт

  • Home
  • Пазарът вече отвори и Брийн е в М-Спорт


ПРЕДСТАВЯНЕТО на новия пилот на М-Спорт Форд за следващото първенство бе направено с ефектен клип, който се появи днес в Мрежата. Пристигането на Грейк Брийн в Довънби Хол може да видите ТУК.

ОНОВА, ЗА КОЕТО преди време се говореше под сурдинка, от днес е факт – Крейг Брийн и неговият навигатор Пол Нагъл преминават в отбора на М-Спорт Форд. Договорът, който ирландецът е подписал „на пълен работен ден“ е за две години – за следващото и по-следващото световно първенство. Така в Довънби хол си осигуриха първия от пилотите, които през 2022 ще карат новия хибриден автомобил Форд Пума Рали 1, като се очаква, че Адриен Фурмо, който разработва новият хибриден автомобил, ще бъде запазен за следващия сезон. До този момент 31-годишният Брийн, който се радва на очевиден модем в кариерата си и в последните три поредни кръга от световните серии неизменно се намира на подиума, се разделя с Хюндай Моторспорт, където изпълняваше частична програма в шампионата ан ФИА. „Толкова съм щастлив и горд да се присъединя към Световния рали екип на M-Sport Ford с Пол до мен – обяви в социалните мрежи Брийн, който започна кариерата си с М-Спорт. – Това беше дълъг път за нас в Световния рали шампионат с много обрати, но сега получихме „златен билет“ да караме за най-престижната марка в автомобилния спорт и да се борим за Световния рали шампионат.

Големият бос на М-Спорт Малкълм Уилсън: „Изпълненията му през този сезон не останаха незабелязани, осигурявайки фантастични последователни резултати, при това само с частична програма WRC.

„Започнахме дискусии за възможността да обединим сили преди няколко месеца и съм много развълнуван, че вече мога официално да обявя, че той ще ръководи отбора през следващите два сезона.

снимка: интернет
ДОБРА БРИТАНСКА КОМБИНАЦИЯ ЗА ДВА СЕЗОНА… Новият Форд Пума Рали 1 и първият обявен официално от М-Спорт пилот на Довънби Парк Крейг Брийн

ФАКСИМИЛЕ от личната страница на Брийн във фейсбук, в която пилотът обявява своето щастие и гордост от присъединяването си към отбора от Къмбрия.

„Имаме фантастична Пума и не се съмнявам, че с Крейг ще донесат успех на отбора през следващите сезони.“

Очаква се М-Спорт да представи три автомобила през следващия сезон, като сегашният пилот Гъс Грийнсмит и деветкратния световен шампион Себастиен Льоб сред тези, които евентуално ще са на волана през 2022 г.

Почти едновременно с тази новина,

пазарът на световните
серии рязко се активира,
като след първия си сезон в Хюндай Моторспорт по програмата в WRC-2 и с бонус от три състезания с Хюндай i20 WRC, кариерата на хлапето Оливър Солберг отива на нов етап от 2022 г.

Макар и с частична програма, Солберг-младши ще бъде третата официална кола на Андреа Адамо в сериите, който автомобил пилотът ще дели заедно със завръщащият се на „непълен работен ден“ в Хюндай МС Дани Сордо.

снимка: интернет

ЕДНА WRC ЗА СТАРАТА ПУШКА И МЛАДЕЖЪТ… Дани Сордо и Оливър Солберг ще си менкат автомобила на Хюндай през идния сезон, като кой-къде ще кара се очаква да стане известно в близко време.

Какво става в отбора
Тойота Газоо Рейсинг?

Шефът на екипа Яри-Мати Латвала, очаква решение за състава на пилотите в третия автомобил до края на този месец. Японската марка все още не е потвърдила официално пилотите си, но се предполага, че Елфин Евънс и Кале Рованпера ще останат в отбора, докато Такамото Катсута вероятно ще запази четвъртата кола на отбора. Всъщност спекулациите са именно около третото място, за което се споменава Есапека Лапи, докато намиращият се пред пенсия седемкратен световен шампион Себастиян Ожие (предполагаемо до 5 старта), най-вероятно ще изпълнява частична програма.

Яри-Мати Латвала е кратък: „Все още нищо не е решено…“

♦ Грандиозно участие в един уикенд! След като машините на Младе Болеслав направиха впечатляващо участие в последното състезание от световните серии в Секто Рали Финландия – както в своите категории, така и в отборните надпревари, а Андреас Микелсен (на снимката долу) спечели Фафе Фелгуирас Рали в Португалия – 6-ия тур от европейското първенство, в Шкода Моторспорт „теглиха чертата“, за да отбележат, че в края на миналата седмица общо 134 Шкода Фабия са се състезавали в ралита по целия свят, което е нов рекорд за Шкода Моторспорт.

♦ Финландецът отново сменя „пушката“. Това ще стане в средата на месеца, когато Теемо Сунинен (на снимката) ще кара новият Хюндай i20 Рали 2, с който ще се представи в испанския кръг от WRC. Според мениджъра на екипа Андреа Адамо, Сунинен ще бъде със същия автомобил и във финала на шампионата за 2021 в Монца. В домашното си състезание Сунинен се представяше с Фолксваген Поло GTi R5

Рехабилитация вместо финал. Пилотът на Хюндай 2С Компетишън Пиер-Луи Лубе обяви в социалната мрежа Фейсбук (на факсимилето долу), че вместо да завърши шампионата, ще има… промяна в плановете му, за да прави физиотерапия на счупеното си бедро. Травмата е резултат от катастрофата на Лубе при последното му участие в Гърция.