… и неделното индиго на белградската писта

  • Home
  • … и неделното индиго на белградската писта


РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВТОРОТО СЪСТЕЗАНИЕ в международно участие на пилота на КА2 Рейсинг Тим и петкратен шампион на България в Серия Туринг Иван Влъчков в Централнo-Eвропейска зона (CEZ) може да следите от белградския парк на живо в мрежата на линка ТУК.

СЪС СТО НА СТО под индиго завърши и втория ден от белградската експедиция на пилота на КА2 Рейсинг Тим Иван Влъчков (на снимката), който днес дублира – макар и да не постигна повторен рекорд за своя клас до 2000 куб. см. – съботното си класиране в първото от двете състезания от Централнo-Eвропейска зона (CEZ) на ФИА. Студентът от София стартира в тази надпревара, за да добие допълнителен международен опит, но преди всичко заради силната тренировка в реални условия и със значителна местна конкуренция от сръбски и македонски пилоти. „Как да определя второто състезание? Ами единственото, което мога да кажа е, че то бе контролирана надпревара – каза по телефона за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът. – Милованович не се напъваше много, така че и аз се „возех“, ако би могло така да се каже.“

снимка за rallyxpress: борко турудич/белград
ПРАГМАТИЧНО НЕДЕЛНО НЯДБЯГВАНЕ… в което пилотът на КА2 Рейсинг Тим Иван Влъчков не гонеше нито резултати, нито класиране, а попълване на опита си в широка международна конкуренция.

Във втория старт сръбският пилот спечели с лекота, слизайки до време от най-добрата си обиколка, 59.164 сек, а Влъчков – до 1:02.613 мин. Доколко е било „возенето“ и „контролираното“ състезание личи и от това, че в неделя Милованович подобрява бързия си тур с 0.585 сек, а българският състезател – с 0.289. Трети в неделната гонка остана друга Хонда Сивик – тази на Радойкович, който както и Влъчков, беше затворен с обиколка от победителя. „Смятам, че постигнахме онова, което си бяхме поставили като задачи за тази състезателна тренировка – обобщи Стамен Влъчков – и м екипа може да бъдем доволни и резултатите на Иван, и от показаното като езда, и от състоянието на автомобила.

снимка за rallyxpress: ивелин терзиев

ЗАДОВОЛСТВО ЗА ЦЯЛАТА ВЛЪЧКОВА „БАНДА“… В края на успешната тренировъчна визита на Писта Белград, валидна за Централнo-Eвропейска зона (CEZ) на ФИА, студентът позира заедно с доволните от резултатите му родителите.

:: По програмата в националния ни шампионат на затворен маршрут и писта, на Иван Влъчков предстои четвърто състезание от сезон 2021, което е в Стара Загора в първия уик-

енд от следващия месец