Без пистата в София, Хасково отива на Дракона

  • Home
  • Без пистата в София, Хасково отива на Дракона

КАКТО НЕОФИЦИАЛНО научи от свои достоверни източници сайтът с новините в българския автомобилен спорт, неяснотата около отложената за неопределено време софийска писта е отпаднала. Окончателното е: две години след възраждането на столичното състезание, в поредицата ѝ ще има поредната празна страница. Официалната причина за това се очаква да бъде обявена от АФБ. Но същото и планираният отказ за организиране на хасковското състезание се отменя и кръга от кв. Орфей в града ще се премести край Калояново. След като през 2019 г. пловдивския комплекс прие преместеното състезание, сега гонката за втори път ще е на Дракон-а. Решението, че все пак планираното от Бакърджиев събитие ще го има, е била взето вчера късно вечерта в Стара Загора, а официалното обявяване се очаква скоро на страницата на федирацията. Планираните дати са 27/28 ноември, която е най-реалният и единствено възможен уикенд, с който може да се гарантира, няма да има застъпване, ако се стигне до балотаж на президентските избори една неделя по-рано, а от друга страна – всички свободни дати на комплекса Дракон вече са блокирани.

Тази новина пък RallyXpress получи от първа ръка – несменяемият директор на тази надпревара и редовен участник в пистовите гонки Иван Бакърджиев (на снимката горе).

Бакърджиев е категоричен: „Състезанието няма да е титулувано като Хасково, друго ще е заглавието на тази надпревара. Насявам се, че познатите и работещи за гонката спонсори ще ми уйдисат на акъла, за да подкрепят събитието. „А и от интереса, който проявиха всички пилоти, питайки ме ще има, кога ще бъде, ме карат да съм оптимист, че заявките ще покрият разходите по организацията.“

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПОВТОРЕНИЕ ОТПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ… май 2019 г., комплекс Дракон-а. (горе) Дългият стартов списък показва интересът към организираното от Иван Бакърджиев състезание (долу), а емоциите в надпревара потвърждават това.

Бакърджиев е един от тройката „пилотиращи-директори“, заедно с бургазлията Радко Петров и заралията Илия Бояджиев, за които състезанията не са само организация. „Преместването е и шанс за мен, защото ако бе останало в Хасково, нямаше да карам – допълва хасковлията. – Така че, особено след днес, след като завърших 2-и в RC4 и имам шанс за титлата в класа, от трансферът в Калояново само мога да спечеля, защото ще карам и там…» Колкото на шега, толкова и на сериозно, Иван Бакърджиев обявява, че знае и името на този – който ще направи първата заявка за петия старт край Калояново.

„Можеха да са Косьо Маршавелов и Иван Влъчков, но ще са след мен в регистрацията, естествено…“, завършва Бакърджиев.