„Холандеца“ със спецтест за втория старт в Осогово

  • Home
  • „Холандеца“ със спецтест за втория старт в Осогово


ЛИНКЪТ, на който ще можете да следите резултатите в съботните три квалификации, също двата състезателни манша в неделя, както и крайното подреждане на пилотите в планинско Осогово 2021, можете да намерите ТУК.

САМО ЕДИН от двамата пилотите в новото попълнение на планинското първенство – Левент Юмеров (на снимката, Шумен Аутоспорт, БМВ Е46) ще се появи на старта в Кюстендил в събота, научи сайтът с новините в българския автомобилен спорт. Живеещият и работещият в Нидерландия Юмеров обеща още в Своге, че дебютът му в планинските изкачвания няма да се ограничи единствено до карането в Искърското дефиле. „Дори планирахме и направихме тест на трасето на бившата Лозевска отсечка край Шумен“ – каза за сайта Юмеров. Изпитанията на сериозно ревизирания „баварец“ са били в сряда, като сесията за екипа на Юмеров е била организирана от шефа на АСК Шумен Аутоспорт Валери Балабанов. „Преди това свършихме и много работа по автомобила – по полуоските, сложихме 4 нови спирачни апарати, нова скоростна кутия, нов съединител, изобщо колата – така смятам – е в по-добро състояние“, коментира Левент, след като на Лозево са направили около 30 км изпитания на промененото за Осогово БМВ.

снимка за rallyxpress: личен архив на левент юмеров
НАСТАВЛЕНИЯ… Валери Балабанов говори с пилота на Шумен Аутоспорт, преди Левент Юмеров да излезе за първия тур на тестовете по лозевската скоростна отсечка.

В същото време, заради неотложни бизнес задължения на Димитър К. Чолаков (Мицубиши Лансър Ево 10), са причината за пилота на бургаския Вромос да пропусне своето планираното в Своге второ участие в шампионата. Както обаче казва самия Чолаков, той не смята да приключи сезона само с едно планинско, а прави планове, за да стартира във финала на рали шампионата със Стари столици.

„Имам си навигатор, така че отсега се ориентирам към Шумен“, категоричен е Чолаков.