Отлагат пистата в София за неопределено време

  • Home
  • Отлагат пистата в София за неопределено време


КАКТО ПОТВЪРДИ за RallyXpress генсекът на АФБ Калоян Станчев (на снимката), в сила остава миналогодишното решение на управата, че при непредвидимите кови-обстоятелства и отпадането на състезания от шампионатите, за крайното годишно класиране ще важат точките от всички състезания, проведени ефективно до момента.

ПЛАНИРАНИЯТ за 18 септември старт на четвъртия кръг от първенството на писта и затворен маршрут в София се отлага за неопределено време, научи днес вечерта сайтът за новините в българския автомобилен спорт. Новината за това стана известна първо от шефа на комисията за писта към АФБ Валентин Бонев, което по-късно беше потвърдено от генералният секретар на федерацията Калоян Станчев. Причината за промяната са новите кови-ограничения и допълнителните временни противоепидемични мерки, наложени с новата заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров (РД-01-748/02. 09. 2021 г.) и влезли в сила от вчера. „Да отлагаме състезанието за неопределено време, след като в основната си част подготовката за него беше извършена, а освен това бяха похарчени и близо 8000 лв. за изработването на проекта за временна организация на движението, останалите проекти по провеждането на писта София и допълнителните съоръжения, които да бъдат използвани по време на състезанието“, каза за RallyXpress Калоян Станчев.

УВЕДОМИТЕЛНОТО писмо за отказа от предварително обявената дата на писта София и отлагането на състезанието за неопределен момент след 31 октомври.


ОЩЕ ОТСЕГА е известно, че планираната надпревара в кв. Орфей на хасковското трасе (23/24 октомври!, няма да се състои и причината за това е липсата на „добро“ от Общината на града, наложено също от временни противоепидемични мерки и заповедта на министър Кацаров.

От своя страна Валентин Бонев направи и уточненията, че в зависимост от развитието на наложените временни противоепидемични мерки срокът на действие на които се предвижда  до 31 октомври, стартът да бъде обявен за 1 ноември. „Това обаче при положение, че няма допълнителни ковид-ограничения, а и времето позволява да се определи тази дата“, направи неизбежното уточнение Бонев. В допълнение обаче възниква и въпросът около старта на писта Стара Загора, който е планиран в календара на АФБ като 5-и кръг (2/3 октомври), за който старт, по информация на RallyXpress, домакините от заралийския клуб имат разрешението от общината, но не и от районната здравна инспекция. Както се казва Зарата виси, защото няма нито категоричното „да“, нито категоричното „не“ от здравните служби.

снимка за rallyxpress: асен илиев

ВРЕМЕНЕН СТОП ЗА ПОВТОРЕНИЕТО… Софийското пистово състезание бе възстановена на нова локация, но удължаването на временните ковид-мерки, засега пречат, за да се направи дубъл през 2021 г.