Проспийд с отворено писмо до управата на федерацията

  • Home
  • Проспийд с отворено писмо до управата на федерацията

ВЧЕРА ЛИНЧО ВНЕСОХ във федерацията писмо, с което искам да ми се отговори на няколко въпроса (виж оригиналния текст без редакторски поправки и факсимилето на писмото по-долу) – каза днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт Николай Златков. – Преди това прочетох писмото пред членовете на УС, както се казва фейс ту фейс. Причината е, че в момента в УС на БФАС има изключително отровна атмосфера, недопустима за спорта. А при такава атмосфера няма как да се ръководи спорта. Има обида и напрежение между членовете на управата.“ Да припомним, че по време на поредното по дата общо събрание в зала София на БЧК на 10 юни 2017 г., от трибуната му Златков зададе поредица от парливи въпроси, повечето от които обаче останаха с висящи или уклончиви отговори.

Златков настоява да се свика извънредно общо събрание, решение за което беше взето на 10 юни (виж на страницата последната част от видеозаписа, направено от RallyXpress), но до момента няма насрочена дата и от БФАС си правят оглушки по решението на клубовете.

ФАКСИМИЛЕ от оригинала на откритото писмо на АСК Проспийд, внесено и заведено във входящите документи на федерацията.

Ето и какво пише в откритото писмо:

До Председателя на БФАСГ-н Владимир Илиев

До УС на БФАС

Гр. София

ОТКРИТО ПИСМО             

От Николай Златков, член на АСК „Проспийд”, град София

Уважаеми господин Председател, уважаеми членове на УС. Във връзка с изнесените в публичното пространство обвинения, подадени към съответните институции (ДАНС, Министертво на младежта и спорта…) и свиканото извънредно ОС на БФАС. Моля да ми бъде отговорено, какво е официалното становище на сезираните ведомства? Тъй като на протеклото на 10.06.2017 събрание не бяха доказани изнесените в пресата твърдения и събранието гласува вот на доверие на Председателя Владимир Илиев, в случай на отрицателно становище от страна на разследващите органи, ще считам всички изнесени данни за клевета. Това автоматично повдига въпроса, може ли всеки, който има свободно време, безнаказано да клевети Председателя и членовете на УС? Да дискредитира БФАС и да създава лошо име на цялата ни общност?

Моят отговор е категорично НЕ!

Във връзка с горенаписаното настоявам: на всички свързани с кампанията, с цел подмяна на ръководството да бъде потърсена персонална отговорност, а именно: на следващото общо събрание да бъде включена в дневния ред отделна точка, разглеждаща тяхното поведение и гласуване на конкретни наказания.

Законовата невъзможност г-н Антон Антонов да бъде член на УС също е сериозен проблем. Учуден съм защо, въпреки неговото писмо, някои клубове яростно се бориха той да не бъде освободен на последното ОС.

Гласуването в УС с пълномощно от личност, която няма право да бъде член на нашия УС е нередно и неморално. Нашият клуб ще обжалва всяко решение на УС взето с гласа на Антон Антонов. Този казус трябва да бъде решен не само в момента, но и да бъде предвиден от нашия устав.

Във връзка с гореизложеното, моля в дневния ред на следващото ОС да бъдат включени следните точки:

1. Поименно гласуване за освобождаване от УС на БФАС на всички подавали не верни данни към медии и държавни институции.

2. Поименно гласуване за прекратяване на членството в БФАС на клубовете, чиито членове или председатели са подавали не верни данни към медии и държавни институции.

3. Промяна в устава:

3.1. Не е допустимо член на УС да упълномощава друга личност, независимо дали “е”или “не е” член на УС да гласува от негово име.

3.2. Да бъдат избирани първи, втори и трети дублиращи членове на УС. В случай на оставка или невъзможност да изпълнява задължениата си от страна на член на УС, те да заемат техните места по възходящ ред.

Тази смяна да има окончателен характер.

Гр. София, 19.7.2017

С Уважение:

Председател на АСК Проспийд
Виолета Николчева
Член на УС на АСК Проспийд
Николай Златков