Тони Титов зад волана на Шкода R5 в Сърбия Рали

  • Home
  • Тони Титов зад волана на Шкода R5 в Сърбия Рали


СПОРЕД ПЛАНОВЕТЕ на екипа, в Сърбия Рали Антон Титов ще се появи не само с нов автомобил, но и със сменен партньор за това състезание. Мястото на оказалият се в „лазарета“ Динко Василев ще заеме мултифункционалния в спорта Алекс Спиров (на снимката), като тази смяна, за разлика от автомобила, ще е само до Стари столици. За старта в Шумен се очаква, че за традиционният ко-пилот на Тони Титов лекарската „забрана“ вече ще е изтекла.

ШАМПИОНЪТ на България за 2019 г. в мълчаливо премахната група 2WD и първенец на RC3 за същата година – Антон Титов (на снимката) попълва списъка на пилотите, които ще карат в Сърбия Рали чешка „пушка“ Шкода Фабия R5. Това съобщи за сайта с новините в българския автомобилен спорт самият Титов, потвърждавайки по този начин произведените през последните дни от „фабриката за слухове“ новина, че в шампионата се появява трета „ер-петица“. „Да, така е,  този път наистина има новини – каза днес по телефона за RallyXpress Титов. – На старта на Рали Сърбия ще съм зад волана на Шкода Фабия R5. „Не, не е във версията Ево. Пристигна от Германия преди няма и седмица, както се казва – вече си е моя. На Дракона направих първите малко по-истински километри, после „обикалях“ конуси на Сапарева Баня. Доволен съм от автомобила, мисля, че бързо ще се сработим.“ Работейки на пълни обороти, мълвата първо тръгна от Чехия, мина през Шумен, за да бъде обсъждана край трасето на с. Гуцан, където в уикенда бе и благотворителният старт под надслов Усмивки за Павел, сърбал прилична сума за боледуващото хлапе.

снимка за rallyxpress: личен архив на антон титов
ГОРД СОБСТВЕНИК НА „ЕР-ПЕТИЦА“… Пилотът на Мегапорт Рейсинг позира да новата си бегачка, малко преди да започне да „обикаля“ конуси на трасето на Сапарева баня.

По-интересното обаче е, че въпреки новината за новия автомобил на Титов да бе станала известна на автомобилната гилдия, тя бе запазена под покривалото на мълчанието и за нея нищо не се пръкна в социалните медии.

За новосформирания екипаж Титов/Спиров (виж карето горе), пилотът сподели:

„Също така преди дни, за първи път със Сашо Спиров, карахме като екипаж. Не е постоянна промяна в отбора, Динко има голямо желание да си е на обичайното място и в новата бегачка, но това ще стане след като мине лекарската забрана.“

ТЕХНИЧЕСКИЯТ екип на братята Игнат и Ради Исаеви, които години наред обслужват техниката на Антон Титов, сега се превръщат в първият тим, който последователно ще работи с три „ер-петици“ от две поколения, излезли от Млада Болеслав. По думите на Исаев-старши (на снимката), кова е шаси № 239, колата е докарана от Германия, където преди това е била в ръцете на Рон Шуман (35 год.), където, недалеч от Берлин, е базиран неговия тим Йелоу Рейс. „Ер-петицата“ е едно от последните шасита на предишната еволюция, която е излязла от Шкода Моторспорт. Не е „натоварвана“ [колата], пилотът е млад, но много точен“, коментира немногословно, точно в познатия му стил Игнат Исаев. Според дата-базата на eWRC, където – без и най-малкото преувеличение знаят всичко за всеки автомобил и пилот в ралитата – шасито има общо 8 старта (два в швейцарското Дьо Вале, 4 в първенството на федералната република), за което време Шуман има един подиум (3-и в ADAC Стемведер Рали). В Йелоу Рейс колата пристига в края на 2019 година.

снимки: ларс кроне/ewrc и личната фейсбук страница на пилота

ПРЕДИ ДА ПРЕМИНЕ В БЪЛГАРИЯ… Рон Шуман (на малката снимка) записва 6 ралита от първенството на Федерална Република Германия.

:: На линка ТУК може да

се гледа кратко видео, на което Шуман кара своята Шкода Фабия R5. Както си му е традицията с всички досегашни автомобили, и новата бегачка на Тони Титов е непорочно бяла, каквато със сигурност и предстои да остане дълго време. „Сега основно я проверяваме – така, както обичайно работим с всеки автомобил“, допълва Игнат Исаев. – Измито, подредено, готово за събиране преди да направим първия сериозен тест.“

снимки за rallyxpress: личeн архив на игнат исаев

ЧИСТО, ПОДРЕДЕНО, КАТО В АВТОМОБИЛНА АПТЕКА… Последните приготовления по новата бегачка са направени, само трябва „да се събере“. Така, както само те си могат, екипът на братята Исаеви ще работят с третата си „ер-петица“.