Дъжд, кал и много фракция в първия ден на опознаване

  • Home
  • Дъжд, кал и много фракция в първия ден на опознаване


ПОСТИЖЕНИЯТА на участващите в 53-ото издание на Сърбия Рали екипажи, може да следите в секция „резултати“ на официалната страницата на състезанието ТУК. Пълният списък на заявените екипажи може да видите ТУК, а часовият график на финалното за годината състезание, валидно за шампионата на България – ТУК (в допълнителния правилник на ралито).

В КРАЯ НА ПЪРВИЯ от двата дни, определени за опознаване и описване на 12-те скоростни етапа на Сърбия Рали, най-краткото определение е: тежък и дълъг ден. Така го определи навигаторът на Мегапорт Рейсинг Георги Гаджев .Пловдивчанинът дори отбеляза специално, че вчерашните му очаквания са се оказали стопроцентово верни.

„Във високите части, където са разположени специалните [етапи] днес валя дъжд и както предположих, имаше не само влага, но и много кал и фракция, извадени по завоите- казва Гаджев (на снимката)

„Онова, което не можех да предвидя бе, че има извадена още отсега, много фракция за двата етапа, за които споменах – Станишини (11.15 км) и Жупа (8.85 км).

снимка: официален сайт на сърбия рали
ИСТИНСКИ НАВИЯЧИ, ЗА КОИТО Е УДОВОЛСТВИЕ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАШ… Сърбия Рали 2019 г., по трасето е Мирослав Маринов (Лада Самара). Онези от българските пилоти, които не пропускат да стартират в ралито на съседите, винаги са подчертавали вниманието и радостта, с които са посрещани от местните „навиячи“ (от сръбски-запалянковци), непропускащи да аплодират изпълнението на всеки един екипаж .

ЕДИН УЧАСТЪК от около 1200 м, път който свърза първият за съботата скоростен етап и първата отсечка в неделя, вероятно ще бъде използвана за импровизиран шейкдаун утре. Трасето ще се кара в двете посоки (2.4 км), но за момента това единствено се говори сред домакините и за това няма официален документ на Дирекцията на Сърбия Рали.

„С две думи [метео] условията тук се сменят доста често, така че правихме записките много внимателно, като ползвахме като справки и онези описания на етапите, които имаме от миналата година. Онова, което явно е разочаровало Гаджев е, че фракцията на завоите е извадена рано-рано, още преди втория ден на рекето и далече преди първото преминаване, особено на двете скоростни, за които навигаторът говори. Да припомним, че такава беше ситуацията и по време на рали-спринта в Дряново, когато на организаторите се наложи дори по спешност да почистват трасето на първия етап. Както по-късно се оказа обаче, извадените камъни не са били резултат от „нощни тренировки“, а на локални фенове и „регионални състезатели“.

Същите тези, които всъщност са и… „най-опасната част от колоната“, веднага след официалния финал на всяко едно рали.