Двама наши на върха, Миро Ангелов влезе в статистиката

  • Home
  • Двама наши на върха, Миро Ангелов влезе в статистиката


ПОСТИЖЕНИЯТА на екипажите в скоростните етапи на рали България, както и класирането след всеки един от тях в двата дни на надпреварата може да следите на живо ТУК

::
Всички подробности около 51-ото издание на най-престижното ни автомобилно състезание може да откриете на електронния портал на рали България: https://www.rallybg.bg/bg/

ТРИКРАТНИТЕ шампиони на България и оглавяващи класирането на най-авторитетното ни автомобилно състезание – Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия Рали2) продължават уверено да увеличават преднината си в първото от състезанията за националния шампионат. След 9-ата скоростна отсечка двамата вече имат аванс от 1:00.5 сек. пред шуменците Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Шумен Аутоспрот, Мицубиши Лансър Ево 9) и 2:14.6 мин пред турчина Сойлу, който кара същия автомобил като пилота на „мегапортите“. При второто преминаване на Новосел Сойлу успя да си върне третото място, от което екипажът на JPR Даниел Попов/Ангел Башкехайов (Пежо 208 Рали4) бе успя да ги измести при първото карана не същия този тест. Освен уверен лидер в класирането, Мирослав Ангелов и Георги Гаджев днес се разписаха и в статистиката на България, когато в 17:38 ч. преминаха през отметка 3.45 км на втория Новосел и практически станаха екипажът, който е пресякъл мислената линия на състезателен километър 14 000 на най-старото ни автомобилно състезание.

снимка: петко станчев/rallyxpress и иван пирев
ЕДИНСТВЕНИЯТ СВИДЕТЕЛ… Вторият радио-пост на новоселската отсечка – Иван Пинев, бе единственият свидетел на момента, в който Ангелов/Гаджев преминаха през мислените 14 000 състезателни километра на най-старото нашенско рали.

През 1997 г. „Километър под № 10 000“ това направиха двамата поляци Холовчиц/Виславски (Субару Импреза WRX), печелейки финалния етап от тогавашното Албена – Виница.

Междувременно към Ангелов и Сурилов, на върха се присъедини и Дани Попов, който след силно представяне в 7-ия скоростен успя да измести турчина Сойлу (Шкода Фабия Рали2) от третата позиция, написа пресцентъра на ралито. Тази подиция той записа на финала на Новосел 1 (12.45 кмы, отстъпена по-късно при атаката на Угур Сойлу,. Десета по десета от секундата наследникът на Ясен Попов опитва да се стабилизира на стълбицата. Георги Василев също прави всичко възможно, за да избие наказанието 30 сек от ЧК 3.

снимка за rallyxpress: лична снимка на свежен дончев

ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА БАРБЕКЮТО… Бившият национален шампион при ладите – Свежен Дончев (на преден план с местното пиво) и негов приятел са устроили „шуменска наблюдателница“, за да следят възловата част от надпреварата в региона.

Безпрецедентният случай с толкова дълго състезание, в което няма отпаднал екипаж продължи до първото преминаване на Новосел, когато за старта на отсечката стана ясно, че румънците Кристиан Долофан/Траян Павел и техният Ситроен С3 Рали2, не са напуснали сервизната зона в Шумен. На класическото трасе Шумен (7.05 км), технически грижи налегнаха варненците от Флат-аут Ясен Обретенов/Калоян Шантанов.

Екипажът престоя повече от 10мин в отсечката заради скъсан носач. Все пак те се добраха до финала, макар и на 13,5 мин след последния. Сега на механиците им предстоят тежки минути, обяви в свой бюлетин Пресцентъра на рали България.