В Бургас Пъчката ще търси да вземе победа и край морето

  • Home
  • В Бургас Пъчката ще търси да вземе победа и край морето


ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ четири-пет сезона доминиращият в три от четирите класически първенства в България Ситроен Саксо постепенно започва да бъде изместван от Хонда Сивик. Засега това е видимо в двата скоростни шампионата, усеща се и в рали-спринта. Дали става дума поредната модна БГ-тенденция или вариантите на Сивик-а са по рентабилни. RallyXpress направи свое проучване, резултатите от което ще ви бъдат представени до дни, както и мнението на Ал-Димитров за по-важните плюсове и минуси на двата автомобила, а също и неговите мотиви за „дезертьорството“ към японската марка.

ЕДИН ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ „саксофонисти“ – Александър Димитров-Пъчката (на снимката) този уикенд ще се пробва да вземе и третата си победа, стартирайки този уикенд в шампионата на затворен маршрут и писта за новия сезон. Бургаското състезание бележи началото на третия сезон, след като пилотът на Грийн Фокс Моторспорт смени Ситроен-а за модната през последните няколко години Хонда Сивик. „А, вече дори съм недалечен от Бургас – готов за старта – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Пъчката. – Направихме всички реглажи в HPP Гараж при Борислав Попов и съм нетърпелив за първия старт!“ От 2019 г. Димитров, който се смяташе за еталонът в планинските състезания, когато ставаше дума за „саксофоните“, смени френската си „пушка“ за японска карабина и само след 6 участия с модните сега Сивик, записа стартовата победа в НС4 в осоговското изкачване на миналия сезон, за да я допълни с победа и на трасето в Хасково. Това стана и втория му успех в НС4 за автомобилната му 2020.   „Не, не смятам че това [с Хондите] е някаква модна тенденция – категоричен е пилотът. – По-скоро е стремежът за развитие в по-голямата конкуренция, поне това беше и моя мотив за промяната.“ Ал-Димитров не споменава нищо около това дали смята, че неговото перфектно Саксо, с което даваше „зор“ и на горните класове е стигнало върха на своето [в наши условия] развитие, а също и за това, дали ще успее да стигне със Сивик-а онова ниво, до което беше довел своя стар „саксофон“…

снимка за rallyxpress: васко фиданин/сливен
ПЪРВО ПЛАНИНСКО, ПЪРВА ПОБЕДА СЪС СИВИК-А Александър Димитров описва първия обратен завой на кюстендилското трасе в Осогово 2020, първата от двете му победи с новия автомобил за годината.