Бившият шампион в 2WD Ицо Атанасов: Окей сме за събота

  • Home
  • Бившият шампион в 2WD Ицо Атанасов: Окей сме за събота


ПОСТИЖЕНИЯТА на екипажите в скоростните етапи на рали България, както и класирането след всеки един от тях в двата дни на надпреварата може да следите на живо ТУК

ПРИКЛЮЧИХ с подготовката за България точно преди час – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът на Бултранс Рали Тим Христо Атанасов (на снимката), бивш шампион на страната във вече несъществуващата категория 2WD за 2018 г. „Както се казва – окей сме да събота, още повече, че и направеният днес тест показа, че сме си свършили работата [по подготовката] добре.“ Ако не се брои обичайната предстартова ревизия – масла, настройки, – по тригодишния Ситроен С2 R2 Макс не са правени никакви съществени изменения. „Малкото промени са по хидравликата, която така неприятно ни изненада миналата година в Стари столици и заради която завършихме по-назад от планираното.“ В юбилейното 50-о шуменско рали екипажът от Велики Преслав завърши 3-и в клас RC4 и 5 в генералното класиране на „столиците“. „Днес направих едно 30-километрово „извънградско“ каране, за да видя дали всичко работи нормално, доволен съм и нямам забележки“, завършва Ицо Атанасов. Както обичайно, навигаторът ще бъде Марин Иванов, който започва единадесетата си година от партньорството с Христо Атанасов.

снимка: личен архив на христо атанасов
ПРЕД ПЪРВИЯ МЕТЪР ОТ 30 КМ „ИЗВЪНГРАДСКО“… С километри за разпускане, днес Христо Атанасов затвори програмата си от подготовката за рали България.