Ревизират „кавалериста“ на Б. Григоров в Ловеч и Пловдив

  • Home
  • Ревизират „кавалериста“ на Б. Григоров в Ловеч и Пловдив

ЕКИПАЖЪТ на БМВ-Клуб България Борис Григоров/Виктор Миленков (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9) работи под пълна пара, за са се върне в колоната на рали-спринта със старта на първото състезание в средата на този месец. Както за повечето български екипажи, които винаги са страдали от финансовия недоимък, работата за екипажа става в последните възможни преди началото дни. „Де факто още не е сигурно участието ни, но усилено се работи по колата“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Вики Миленков. Евентуалният старт в Пещера за екипажа ще е първият, който двамата ще направят след принудителната пандемично-паричната криза от 2020 г., през които 17 месеца Боби и Вики престояха на скамейката точно 17 месеца, без да запишат нито едно участие нито в рали- нито в спринтовия шампионат. За последно двамата караха в рали-спринт Бургас през ноември 2019 г., където спечелиха едно 4-о място в третата скоростна отсечка, преди да напуснат надбягването поради технически проблеми. Като хора, които в спорта са видели и преминали през достатъчно проблеми, тандемът решава да раздели ревизията на две части, които да вървят паралелно. „Доста е усложнена ситуацията и тя дори не зависи от самата ревизия – пояснява Миленков. – Колата се ревизира в Ловеч, а Кольо Паунов в пловдивския квартал Марково прави скоростната кутия и диференциалите.“ И оттук започват възможните варианти, а с тях и непълната гаранция, че двамата ще бъдат на площада в Пещера. „Днес-утре очакваме “дисковете” на 3-а и 4-а скорост, които ще бъдат сменени. Заедно с тях обаче за ревизията трябват още и трите муфи за скоростната [кутия] – допълва картината навигатора, за когото последните дни минават в триъгълника София-Пловдив-Русе.

снимки: личен архив на виктор миленков
ПРЪСНАТА В ХАЛЕТАТА НА ДВА ГРАДА… (горе) Докато в Ловеч вървят работите по купето на „кавалериста“, (долу) в Марково Паунов чака две зъбни колела, муфи и кутия за агрегата.

„Муфите са италиански, Колоти, които не се произвеждат и им трябва [на италианците] 30-40 дни, за да бъдат произведени. Ясно е, че кутията ще бъде сглобена със старите, но пък чакаме и нов корпус за агрегата…“ Оттук нататък обясненията на Виктор Миленков са без значение, защото е очевидно, че събран дори с нови колела и нова кутия, но със стари муфи и не работещ коректно агрегат, екипът няма да си позволи лукса, за да изпрати заявка. Екипажът на БМВ-Клуб България не разполага с втора скоростна кутия, по думите на ко-пилота.

„Няма никакъв смисъл да се трошат излишни средства и да се рискува и тази кутия, само и само, за да се запише участие и да нямаме никакъв резултат от Пещера“, завърша Виктор Миленков.