Камбуров си иска титлата обратно, залог пак на Шкода-та

  • Home
  • Камбуров си иска титлата обратно, залог пак на Шкода-та


РАЗВОЯ на планинското изкачване между Еленино и Делвино в Благоевград може да следите ТУК

БИВШИЯТ шампион на България в категория 3 на планинските изкачвания за 2019 г. Пламен Камбуров (на снимката) ще стартира утре над Благоевград с единствената цел, да си върне титлата, която заради два технически фаула с автомобилите през миналата година сдаде на Мирослав Ангелов. Точно както и в през последните две години, пилотът на Ел-Ви Ауто Рейсинг ще започне шампионата, ползвайки се от наетата от чешкия от чешкия РексТим в Железни Бор Шкода Фабия S2000. Екипът на Ярослав Цвръчек от вчера е в София, а преди часове керванът с бегачката се е отправил към Благоевград. Пътем се очаква Камбуров да направи кратко каране на колата, за да мъже да се запознае с промените, които екипът на РексТим е направил по машината от миналата година насам. Преди да седне в Шкода-та, чешкият автомобил, който пристига във варианта „битова техника“, според програмата за работата с РексТим, мениджърът на екипа Оги Желязков ще „нашари“ купето с лепенките на спонсорите на Камбуров и логата на Ел-Ви Ауто Рейсинг. Да припомним, че воденият от Лъчо Воденичаров отбор от Панагюрище, се появи за първи път на терена в Шумен, откъдето екипът си тръгна с две победи (Камбуров и отбора) и едно второ място (Симеон Иванов, НС2).

снимка: rallyxpress

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ЛОГОТО НА НОВИЯ ТИМ… Още едно задължение за спортният мениджър на Камбуров – Оги Желязков монтира логото на Ел-Ви Ауто Рейсинг. Но както този импровизиран тест – планирано вероятно това да е някъде около Благоевград – така и утрешните квалификации (те се очакват да са на мокро трасе – бел. ред.), имат за цел пилотът да усети колата в дъжд. Досега пилотът само един път е бил зад волана на „супера“ в дъждовно време, когато на силно наводненото трасе на първото и единствено до момента планинско Гоце Делчев Камбуров спечели първата от общо 3 първи места за сезон 2019 г. Това е петото състезание след шуменския мемориал (2019 и 2020), Гоце Делчев (2019) и Осогово (2020), за което екипът на Камбуров ще разчита на силата на чешкия автомобил и работата на екипа на Ярослав Цвръчек.

снимка: rallyxpress
СЛЕД КРАЯ НА ВСЕКИ МАНШ… Пламен Камбуров и Ярослав Цвръчек анализират показанията на дата-лога, преди да решат трябва ли да бъдат правени някакви промени по колата.