Жоро Георгиев-Гецата загива след финала на състезанието

  • Home
  • Жоро Георгиев-Гецата загива след финала на състезанието

УЖАСЯВАЩО ТЕЖЪК ИНЦИДЕНТ днес, приключил с фатален изход, отбелязва 20-ата черна точка в българския автомобилен спорт. Около 16:30 ч., по време на втората квалификационна сесия на планинско Благоевград, след като пресича летящият финал на състезанието в кв. Делвино над града, състезателят от София Георги Георгиев-Гецата (на снимката) катастрофира тежко в ограда край трасето. Неговото Субару Импреза WRX се забива в ограждението откъм страната на пилота, което се оказва фатално дори и за коравата физика на бивш каратист и бившата военна барета, какъвто беше Гецата извън спорта. Според хора, които са били на финала, Субару-то е подскочило в неравност, след което се е забило в оградата пред него. Засега няма как да се каже или да се предполага, каква може да е била причината, пилотът да изпусне контрола над своя автомобил. Състезанието тази неделя бе втория старт за Геша, след като в миналия уикенд той се завърна в спорта по време на рали-спринт край Пещера, където, заедно с навигатора Васил Георгиев завършиха четвърти в генералното класиране.

снимка: архив на rallyxpress
ЩАСТЛИВ С ПЪРВАТА СИ ТИТЛА В ПЪРВИЯ СЕЗОН… Георги Георгиев-Геша позира до своето Субару Импреза на финала на видинския спринт през 2017 г., след който той завоюва вицешампионската титла

За повече от два сезона Гецата беше се отдръпнал от спорта, премествайки се да живее във вилата си край Ихтиман, преди да направи завръщането си именно в спринта, в който в първия си състезателен сезон през 2017 г., заедно с Георгиев, след финала във Видин двамата завършват като вицешампиони на страната. Геша, лъчезарният и приветлив съперник е 20-ия случай в автомобилния ни спорт и първият, след трагичната смърт на варненската автомобилна звезда Тодор Славов на 28 юни 2015 г.

:: Драмата със състезателят е и втория случай в планинското първенство, след фаталният удар на габровеца Йордан Миларов в крайпътна скала на пътя към Узана на 26 юли 2014 г., също по време на втората квалификация, след което габровската надпревара е прекратена.

снимка: необявен автор

УЖАСЯВАЩО ТЕЖЪК УДАР… Субару-то на пилота се е забило в оградата, която е след летящия финал на благоевградското състезание.