Шампионът се разкършва със 120 км в снежен път до Чаира

  • Home
  • Шампионът се разкършва със 120 км в снежен път до Чаира


КАКТО СТАНА ясно в края на миналата година, екипът на Петър Гьошев и Мирослав Ангелов имат намеренията да се пуснат в отбрани ралита и в първенството на Турция, които са върху макадам. След края на сезона за тази цел отборът на Мегапорт се обзаведе и с макадамово окачване за Фабия-та. „Обаче в Турция още не са направили своя календар за шампионата си, за да може и ние да си направи програмата и сметките“, пояснява пилотът.

КРАЙ НА ЗИМНАТА ваканция за тройният шампион на България в ралитата, спринта и планинските изкачвания Мирослав Ангелов (на снимката). От вчера пилотът на Мегапорт Рейсинг Тим влезе и в цикъла си на специалната подготовка за сезон 2021 с „разкършвайки“ се с над 120 км езда на бившата скоростна отсечка от рали България Белмекен-Сестримо. „О, не, това съвсем не е началото  – казва за сайта за RallyXpress менторът на пилота и шеф на МСА в Твърдица Петър Гьошев. – Бяхме пак тук преди седмица, но едва сега натоварването [на Миро] беше наистина беше пълноценно.“ На трасе, което в момента не се ползва за движение и върху хубав пресен сняг, Ангелов е направил вчера между 20 и 25 тура в двете посоки на 3-километровия пасаж. Обобщавайки тези импровизирани тестове, с които пилотът трябва да навлезе в подготовката си за сезона, шефът на МСА казва: „Добро място – защото няма движение. Добро натоварване, защото първите километри миналата сряда [на пилота] му се оказаха трудни“ – обяснява Гьошев. Причината е колкото дългата пауза – 11 седмици без натоварване от езда, толкова и обстоятелството, че при първото импровизирано качване на Чаира, не само „мулето“ – овехтяло Ауди А4 Куатро – не се оказва по вкуса на пилота, но и умората от ездата идва много бързо. За двете излизания в планината, Ангелов е събрал малко над 200 км в т. нар. от експертите „специална подготовка“.

снимка: моторспорт академия/твърдица
И МАЛКО СЕРВИЗИРАНЕ МЕЖДУ ТУРОВЕТЕ… Импровизираните тестове под Белмекен вчера са прекъснати за кратко заради „дребен технически проблем“, заради който между две от сесиите, се наложило да се оправи „нещо под капакът на а-четворката“.

Гьошев е категоричен, че колкото системно и колкото и наситено да е натоварването в поддържаната от Миро Ангелов физическа форма между сезоните, това не може да замести усилията и напрежението от спортното шофиране.    Седмица след като са били под Белмекен, в екипа на Гьошев са се погрижили кокпита на „а-четворката“ да е подготвен така, че да е оптимално близо (спортни седалки и спортен волан) до този на състезателен автомобил. „Сега дори не ме боляха ръцете след тези километри“  – коментира Ангелов комфорта, в който е навъртял километрите край Чаира.

снимка: моторспорт академия/твърдица

КОМФОРТ ЗА СТАРОТО „МУЛЕ“… С рейсинг волана и двете „коритата“, за пилота на Мегапорт Рейсинг втората тестова сесия под Белмекен се оказва много по-лека.