Краси Каменов изгуби титлата, Йорданови – „златни“ за 2020 г.

  • Home
  • Краси Каменов изгуби титлата, Йорданови – „златни“ за 2020 г.


РЕЗУЛТАТИТЕ от четирите скоростни отсечки, както и класирането на екипажите след всяка една от тях и финалното подреждане от последния кръг в шампионата по ралиспринт може да следитеТУК

ПО ВСИЧКО ЛИЧИ, че титлата в RC5 беше решена на 12-километровата Водна 1, която екипажът на Жико-Моторспорт Красимир Каменов/Камен Тужаров (Ситроен Саксо) не завършиха заради излязла полуоска на едно от колелата.

Така във втората година на своята автомобилна кариера семейство Йорданови – Петър и Любка, са само на 8 километра от първата си титла, заради която със сигурност екипажът ще предпочете – както се казва – да върне газта, но да завърши състезанието с 100-процентова гаранция.

Не е ясно, дали екипът на Кръстев ще успеят да се справят с ремонта, за да може екипажът да продължи участието си по системата Рали 2.

Но дори механиците да успеят, завършването на Вида за двамата ще е повече за престижа, отколкото заради класирането.

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
СРЕБРО ПРЕЗ 2019 И ЗЛАТО СЛЕД ГОДИНА… Така изгледа перспективата за Петър и Любка Йорданови, малко преди финала на ралиспринт Вида

Грешен избор на гуми бави Станчовски,
Титов печели авантажа от точни сметки

Претендентът за шампионската титла и втори в класирането преди видинския спринт Денис Станчовски е направил грешния избор на гуми при потеглянето за първата скоростна отсечка (Синаговци, 7.41 км), който и на това трасе, и на Водна 1 до втория сервизен парк става причината младият панагюрец да се движи значително по-назад от предварително направените в екипа разчети.

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
ПРОМЯНА В ДВИЖЕНИЕ… Механикът на Денис Станчовски (вдясно) е направил промяната на гумите за втората част от видинския спринт.

„Не ме послуша и стартира с Мишлен, но сега сме решили проблема и ще продължи в оставащите 20 километра с Пирели“, каза личният мениджър на пилота и негов баща Димитър Станчовски.

Преди третата отсечка 19-годишният пилот на Автоцар е на 4:27 мин от лидера Мирослав Ангелов, а в класирането за титлата в RC4 за момента го изпреварват каращият много силно екипаж на АРТ Моторспорт от Варна Никола Мишев/Янаки Янакиев (7.46 сек пред Станчовски) и Антон Титов/Динко Георгиев (Мегапорт), който е в общото класиране е с 12.3 сек по-бърз от младежа.

В същото време, ако не броим Миро Ангелов, който уверено върви към третата си национална титла през този сезон (с 3 от 4 спечелени етапа и авантаж пред Титов от 1:38.190 мин преди последния етап), единственият който точно изпълнява определената в събота тактика, е Титов.

„Мисля, че направихме грешка при избора на „нарязания“ Мишлен в първите две [отсечки] – коментира за сайта с новините в българския автомобилен спорт техническият мениджър на Титов Игнат Исаев. – Сега ще ползваме Пирели, най-доброто от гумите, които са хомологирани от ФИА за мокро.“