Грязин като тестов гост в тима на М-Спорт Форд

  • Home
  • Грязин като тестов гост в тима на М-Спорт Форд

ПЪРВО ВЪВ литовския специализиран сайт за бензинови спортове go4speed, а часове по-късно в понеделник в страницата си в Туитър, 23-годишният руснак Николай Грязин (на снимката) обяви, че на бърза ръка е направил еднодневни изпитания с автомобил Фиеста WRC на М-Спорт Форд в Лапландия. Както мястото на теста, така и причината за изпитанията, в които е участвал още и френския пилот Адриан Фурмо, не се казва нищо конкретно. Както е известно, руснакът ще стартира в категорията WRC2 в Арктик Рали Финландия. За второто състезание (трети пореден старт за Грязин тази година – бел. ред.), пилотът ще кара с №27 подготвеният от италианския Мовиспорт Фолксваген Голф GTi R5. Французинът, който е сред другите 10 конкурента на Грязин в поддържащаса световните серии карегория ще е зад волана на Форд Фиеста R5 Mk II. „Готини сензации… Интересна машина. Пътищата бяха хлъзгави, така че не можах да покажа целия си потенциал  – заявява пред сайта Грязин, който за бързото тестиране е навъртял около 80 километра заедно.

снимка: от личната страница на грязин в туитър
ЗА ЕДНО БЪРЗОТО АНГЛИЙСКО „ПАРТИ“… В добро настроение зад волана на Фиеста-та. На руснака предстоят 80 км тестове, които ще му позволи да направи разликата между WRC и автомобилите от R5.

„Това, което ме изненада, беше, че колата се движеше гладко. Поне така се чувствах, докато седях зад волана, но когато гледате видеото, осъзнавате, че шофирането е по-бързо и по-необичайно в сравнение с автомобил R5 – продължава с впечатленията си руснака. „Да, в бавните завои скоростта е същата като при R5, но в бързите секции шофирането е много различно, защото когато гледате видеото, осъзнавате, че не бихте могли да шофирате толкова бързо с R5. Това е нещо, с което трябва да свикнете, когато шофирате WRCar“. ” Снимка: От личния архив на спортиста „Мисля, че при лятно финландско рали с такава кола на WRC, където ще има много трамплини и където трябва да летите много, шофирането ще бъде впечатляващо и шокиращо.“

снимка: от личната страница на грязин в туитър

КАКВО ДА СЕ ЧАКА ОТ ТОВА „ОТ РУСИЯ С ЛЮБОВ“… Грязин се готви да седне в WRC-то на Форд за първото излизане на трасето в Лапландия. Дали тестът има промоционална цел за 2022 или заглавието от класическия филм за Джеймс Бонд говори за дългосрочни планове на руснака?