Жико: Доволен съм, два пъти повече участници от 2016 год.

  • Home
  • Жико: Доволен съм, два пъти повече участници от 2016 год.

ДАЛИ СЪМ доволен? Разбира се, екипажите са двойно повече от миналата година“, каза днес след обед Иван Иванов-Жико (на снимката), който е тимовият шеф на местният автомобилен клуб Жико Моторспорт, правещ вече четвъртия рали-спринт във Видин. „Само дано да се запази такъв… И времето уредихме да не е много горещо.“ Списъкът на регистрираните пилоти е 20, два пъти повече от миналото лято, когато добре спретнатото състезание записа антирекорд не само в своята, но и в историята на целия български автомобилен спорт.

В заявките (виж списъка накрая на текста), срещу името на видинският ветеран Валери Бориков – един от всепризнатите поклонници на японското „съзвездие“  не е изписано името на навигатора.

„Обади ми се преди половин час, защото чакал турбината на своето Субару – поясни Иван Иванов, – та ми каза, че навигатор ще му бъде Ангел Башкехайов. Така тази празнина се попълва.“

снимка: организатори на рали спринт видин
ПОСЛЕДНОТО МИНАВАНЕ НА ЧЕТКАТА… Трактор с механична „метла“ почиства краищата на скоростния етап Грамада, с който вчера надвечер приключи подготовката на 41-те състезателни километра на дунавския спринт.

По думите на организатора на четвъртото издание на рали спринт Вида трасетата на 4-те специални етапа окончателно са завършени. „Подкастрихме, изчистихме тревите, мина булдозер, а след това и „четката“, мога да кажа, че етапите са идеални.“ В петък ще бъдат поставени и гумите, с които се оформят шиканите на тези скоростни отсечки и на всичката работа около трасетата ще бъде сложена точка.“ Списъкът със заявените за спринта във Видин: