Слагат последните щрихи към трасето на съботния евростарт

  • Home
  • Слагат последните щрихи към трасето на съботния евростарт

ДНЕС ДОМАКИНИТЕ на откритото кандидат-европейско състезание за Международния трофей на ФИА в планинските изкачвания догодина – Шипка-Дамасцена, слагат последните щрихи по 5100-метровата дистанция от старта до финала под паметника до връх Столетов. „С две думи – желязно спазваме графика си на работа. – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на състезанието Милен Узунов (на снимката). – Оформихме отбивката преди т. нар. Царски завой, където ще е трибуната и мястото за VIP-гостите на надпреварата. С огромните бали сено край отбивката преди левия обратен завой, където ще се монтират и партикаблите за публиката, картината на трасето вече по нищо не наподобява дори и най-добрите стартове от това скоростно първенство в националния шампионат. Пак днес няколкото ТИР-а са докарали от Сливен близо стоте стека с стречосани гуми от по 3 и 4, които ще бъдат разположени на критичните точки от пистата. С две думи атмосферата започва да прилича на повечето европейски сцени, включени в годишния спектакъл на Международния трофей на ФИА.

снимка: организатори на планинско шипка-дамасцена
КАТО НА ГОЛЯМА АВТОМОБИЛНА СЦЕНА… Големите бали със слама тук се появяват за първи път по трасетата на планинския шампионат, приравнявайки обичайното трасе към Шипка на някое от европейските състезания в Трофея на ФИА.

Както става ясно от съгледвачите на RallyXpress, повечето от звездите, които в събота и неделя ще са центъра на внимание от автомобилните фенове, вече са в Казанлък, но поне за момента никой от тях не е бил забелязан да опознава 5100-метровото трасе до паметника на връх Шипка. Започнати казват, че това е било направено поне преди месец и само дотолкова, доколкото да се провери дали няма големи и смущаващи промени върху асфалта и в завоите. Ето най-важните факти от Шипка-Дамасцена, което през миналата година, след дълга пауза, бе проведено за първи път като кръг от календара на националната федерация: